CHP İl Başkanı Serkan Sarı: “Bu devran böyle gitmez”

CHP İl Başkanı Serkan Sarı: “Bu devran böyle gitmez”

CHP İl Başkanı Serkan Sarı: “Birileri bir gecede zengin olurken fatura vatandaşa kesilemez” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, döviz kurlarındaki düşüşe karşın zamların ve fiyat artışlarının hız kesmeden sürdüğüne işaret ederek, “Birileri bir gecede zengin olurken fatura vatandaşa kesilemez” dedi.

Ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendiren Sarı, döviz kurunda yaşanan tarihi yükselişin ardından gelen müdahalenin raf fiyatlarını düşürmediğine dikkati çekerek, “Doların düşmesinin ardından vatandaş haklı olarak indirim beklentisi içine girdi. Ancak fiyatlar düşmek yerine yükselmeye devam ediyor. Döviz düşse de maliyetler düşmedi. Özel firmaların birikmiş döviz borçları ve yüksek cari açık nedeniyle döviz kurları sürekli artarken, ülkemiz yüksek faiz ve yüksek kurdan oluşan karanlık bir döngünün içine çekildi. Aylarca ‘dış güçler’ denilerek, gerekli önlemler alınmadı. Uzun zamandır yaşanan yanlış politikalar nedeniyle Türkiye, dışa bağımlı duruma getirildi. Dışa bağımlılığın artması nedeniyle yükselen döviz fiyatlarıyla yapılan her ithalat, vatandaşa yüksek fiyat olarak yansıdı.”

BU DEVRAN BÖYLE GİTMEZ

Çiftçinin mazotu, gübreyi, ilacı hâlâ yüksek fiyattan aldığına işaret eden Sarı, “Halktan, emekten yana olmayan politika anlayışı, bir avuç zengin yaratırken, milyonları açlığa, yoksulluğa mahkûm etti. Bu devran artık böyle sürmez. Cumhuriyet Halk Partisi olarak emekliden, esnaftan, çiftçiden, üretenden ve tüm yoksullardan yana olan bir gelecek amaçlamaktayız. Rant ekonomisinin yerine, büyüme ve gelir adaleti programını uygulayarak toplumun tüm kesimlerine nefes aldıracağız” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: Başkanı Serkan : devran böyle gitmez”
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı