CHP İlçe Başkanı Hüseyin Sarı

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Sarı

Belediyenin 3 yıllık borcu 58 milyonu aştı''















Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Erdek İlçe Başkanı Hüseyin Sarı, üç yıl önce göreve seçilen AKP'li Belediye Başkanı Hüseyin Aysan'ın, üç yıldır ilçeye hiçbir yatırım yapmadığını öne sürdü.

Aysan'dan önce 10 yıl süreyle Erdek Belediye Başkanlığı döneminde bulunan Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

‘'Belediye Başkanı, göreve geldiği günden bu yana sürekli olarak bir borç ve enkaz edebiyatı yapıyor. 9 Nisan 2009'da belediyeyi devrettiğimde, belediyenin toplam borcu 38 milyon liraydı. Erdek'e büyük yatırımlar yaptığımız ve 10 yıl görevde kaldığım düşünülürse bu borcu normal karşılamak gerekir. Kaldı ki, Erdek Belediyesi, 20 yıldan bu yana devletten KDV mahsubunu da yapamamıştır. Devlete, bu konuda dava açacağım sırada seçimi kaybedip, başkanlık görevinden ayrıldım. Benden sonra göreve gelen yeni belediye başkanı döneminde belediyenin borçları, üç yılda 58 milyon 832 bin liraya yükselmiştir. Belediyenin şu andaki borcu toplam 96 milyon liradır. Borçları bu kadar arttığı halde belediyenin, ilçeye en küçük bir yatırımı bile olmamıştır. Ben, belediye başkanlığı dönemimde hiç kimsenin ekmeğiyle oynamadım. Herkesin belediye başkanı oldum. Ama bugünkü yönetim, vahşi bir siyaset izleyerek, vatandaşlar arasında ayırım yapıyor.''

Aysan yönetiminde Erdek'in kamplara bölündüğünü, ilçenin çeşitli noktalarına konulan kameralarla CHP ve kendisiyle ilişkide bulunanların belirlenip, siyaseten rahatsız edildiğini öne süren Sarı, önümüzdeki yerel seçimlerde en güçlü adayı çıkararak, ilçede yerel seçimi kazanacaklarını belirtti.

Erdek'in tarihi Atatürk İlkokulu binasına İmam Hatip Lisesi açılması kararını da doğru bulmadığını vurgulayan Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

‘'İmam Hatip Lisesi'nin yer seçimini doğru bulmuyorum. İlçemize kazandırılacak bir okulun, öncelikle kültürel ve ekonomik amacının olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu okul, siyaseten kuruluyor. Ülkemizde İmam Hatip Lisesi kurulacak yer olarak Erdek mi kaldı? Kaldı ki bu okul mevcut tarihi konumuyla köhne olduğundan, çok sayıda öğrencinin yol açacağı sallantıya nasıl dayanacaktır?''







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false