CHP İlçe Başkanı Metin Ok:

CHP İlçe Başkanı Metin Ok:

Bandırma Devlet Hastanesi'ndeki uygulama İran'da bile yoktur”



Cumhuriyet
Halk Partisi(CHP) Bandırma İlçe Başkanı Metin Ok, Önder Balıkçı'nın, gazetemizde yer alan Bandırma Devlet Hastanesi'nde, Haydarçavuş Camii'ndeki merkezi sisteme bağlı olarak çok yüksek sesle ezan yayınlanması uygulamasının yanlışlığını dile getiren yazısına aynen katıldığını açıkladı. Balıkçı'nın yazısının altına imzasını atabileceğini vurgulayan Ok, şu değerlendirmede bulundu:


Hastaneler, hastaların sessizlik ve huzur içinde tedavi göreceği sağlık kuruluşlarıdır. Bandırma Devlet Hastanesi'nde isteyenin, namaz kılması için mescidi de bulunmaktadır. Ancak durum böyleyken, üstelik nöroloji hastalarının bulunduğu beşinci kattaki bir hoparlörden ezan yayınlamak, dini sömürünün bir örneğidir. Böyle bir uygulama İran'da bile yoktur. Hastane yönetimini, bu uygulamaya son vermeye çağırıyorum.”

Ok, aslında bu durumdan hastanedeki tüm hastalar ve hasta yakınlarının şikâyetçi olduklarını, ancak dinsel baskılar nedeniyle seslerini çıkartamadıklarını sözlerine ekledi.



KÖYLÜ 10.5
4.04.2013 11:18:15
SN.M.Ok gene hep yaptığınız gibi İşkembe-i Kübra.dan sallamışsınız.Bunu bırakın İran,ı ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ TÜRKİYEMİZDE bir çok yerde Hastahanelerimizde de görebilirsiniz.Ha şunda HAKLISINIZ EZAN.IN SES SEVİYESİ GERÇEKTEN DE NORMALİN ÜZERİNDE.Bu ses biraz daha alçak bir seviyede olsa daha güzel olur ve bazı hastalarda rahatsızlıkları sürerken birde o ses seviyesi yüzünden rahatsız olmasınlar.

KÖYLÜ 10.5
4.04.2013 11:23:13
Ama bu ses seviyesi nedeniyle oluşabilecek bir rahatsızlığıda ABARTARAK BUNU BİR DİN SÖMÜRÜSÜ ŞEKLİNDE HALKIMIZA göstermeye çalışmakta sanırım sizin PARTİNİZE ÖZGÜ BİR DÜŞÜNCENİN ÜRÜNÜ OLSA GEREK YANILIYORMUYUM.Oysa sorun ses biraz KISILARAK ÇÖZÜLEBİLİR.Amaç bağcıyı dövmek değilde Üzüm yemekse tabii!!!

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli