CHP İlçe Başkanı Panç: “Tekkeler ve dini vakıflar ülkenin kanayan yarası”

CHP İlçe Başkanı Panç: “Tekkeler ve dini vakıflar ülkenin kanayan yarası”

CHP İlçe Başkanı Panç: “Tekke ve dini vakıfların başındakilerin zenginliğinin kaynağı nedir?”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bandırma İlçe Başkanı Dr. Selim Panç, çeşitli konularda düşüncelerini açıkladı.

“CEMAATLER VE TARİKATLER CESARETİ KİMDEN BULUYOR”

Son günlerde ülke gündemine oturan 6 yaşındaki çocuk gelin olayından çok büyük bir üzüntü duyduğunu belirten Panç, şunları söyledi:

“Büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün, tekke ve zaviyeleri neden kapatmakta ne kadar haklı olduğunu bugün de görüyoruz. Tekke ve dini vakıflar bugün ülkemizin kanayan yarasıdır. Tekke ve zaviyeler, bu cesareti kimden buluyor. Elbette ki hükümetten… Demek ki, 15 Temmuz’da yaşanan FETÖ ayaklanmasından da ders almamışlar. Tarikat ve vakıflarda yaşanan bu çirkin olaylar, ne yazık ki yüce dinimize de zarar veriyor. Merak ettiğim bir konu da şudur. Tarikat ve dini vakıfların başında bulunan bu kişilerin hepsi çok zengin. Altlarında lüks otomobiller var. Bu kişiler, bu zenginliğe nasıl ulaşıyorlar? Bu zenginliklerinin kaynağı nereden geliyor?”

“ALİ ERBAŞ, DİNE DEĞİL, HÜKÜMETE HİZMET EDİYOR”

Son günlerde yaşanan 6 yaşındaki gelin haberi ülkeyi sarsarken, konuşması gereken kişilerin başlarında gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın sessiz kalmasını anlayamadığını belirten Panç, “Atatürk’ümüzün kurduğu Diyanet İşleri’nin başında bulunan Ali Erbaş, ne yazık ki İslam’a değil, hükümete hizmet ediyor” dedi.

ÇAVUŞOĞLU’NUN İSTİFASI

CHP Bandırma Kadın Kolları Başkanı Simge Görkem Çavuşoğlu’nun istifasının, kendi kararı olduğuna işaret eden Panç, “İstifa tek taraflı bir karardır. Arkadaşımız, kendine göre gerekçelerle istifa etmiştir. Onun yerine de değerli bir diğer arkadaşımız olan Canan Zivane geldi” diye konuştu.

“ÜLKENİN ORTAK AKILLA YÖNETİLMEYE İHTİYACI VAR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çalarıyla kurulan “Altılı Masa”nın, seçimi kazanarak ülkeyi ortak akılla yönetmeye talip olduğuna dikkati çeken Panç, şunları aktardı:

“Ülkemizin artık tek adam rejimiyle değil, ortak akılla yönetilmeye ihtiyacı var. 20 yıldır ülkemizin yönetiminde bulunan bu iktidarın, toplumumuza vereceği hiçbir şey yok. Bugüne kadar verdiği vaatleri yerine getirmedi. Ülkeyi iyi yönetemedi. Artık değişim şart. 6’lı Masa, önümüzdeki seçimi kazanarak, ülkemize yeniden ‘Güçlendirilmiş parlamenter sistemi’ getirecektir. Umudumuzu hiç yitirmedik, yitirmeyeceğiz. Aydınlık günler yakındadır.”

“MİLLETVEKİLLİĞİNE ADAY OLACAĞIM”

Parti tarafından kendisine verilen her görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çalıştığına işaret eden Panç, şunları söyledi:

“Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğinden istifa ederek, CHP Bandırma İlçe Başkanı oldum. Üç yıldır, bu görevi en iyi şekilde ve keyif alarak sürdürüyorum. Güzel işler yaptığımızı da düşünüyorum. Önümüzdeki genel seçimlerde milletvekilliği için aday olacağım.”

“KIRSAL MAHALLELERİ GEZİYORUZ”

CHP ilçe yönetimi olarak kırsal mahallelere ziyaretlerde bulunduklarını belirten Panç, “Bu mahallelerimizdeki çiftçilerimiz, hayvan yetiştiricilerimiz çok zor durumda. Geçtiğimiz günlerde gittiğimiz Erikli mahallemizdeki vatandaşlarımız, süt üretimlerinin yarı yarıya azaldığından yakındılar. Bu mahallelerdeki üreticilerimize bir dokunup, bin ah işitiyoruz. Ne yazık ki iktidar, tüm imkânlarını sadece zenginler ve yandaşları için kullanıyor” dedi. 

CHP Bandırma ilçe örgütünün şu andaki üye sayısının 3432 olduğunu belirten Selim Panç, yeni üye çalışmalarına da büyük önem verdiklerini vurguladı.

“KÜLTÜR MERKEZİNE NE OLDU?”

Bandırma’nın Paşakent Mahallesi’ndeki Kültür Merkezi binasının 21 yıldır tamamlanamadığına dikkati çeken CHP Bandırma İlçe Başkanı Dr. Selim Panç, şöyle konuştu:

“Duyduk ki, Kültür Merkezi’ni yapan müteahhit, yine işi bırakarak kaçmış. Kısa bir süre önce AKP ilçe yöneticileri, bu binanın bitirilerek, hizmete girmek üzere olduğunu öne sürmüşlerdi. Neden bitmedi. Siz, nasıl bir ihale yapıyorsunuz da, müteahhitler sürekli işi bırakıp kaçıyorlar. Madem bu işi beceremiyorsunuz, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun’a verin, o belediyenin olanaklarıyla binayı bitirir. Bakın, Malta Deresi projesi nasıl yürüyor.”

“İL OLMAK BANDIRMA’NIN HAKKI”

Son günlerde medyada, siyasi iktidarın bazı ilçeleri il yapmaya hazırlandığı, bu ilçeler arasında Bandırma’nın da bulunduğu haberlerini değerlendiren Panç, “İl olmak Bandırma’nın hakkı. Eğer Bandırma il yapılırsa hükümetin, Bandırma’ya yaptığı tek hizmet bu olur” diye konuştu. Panç, 2014 yılından bu yana Büyükşehir’in, Bandırma’ya hiçbir hizmet getirmediğine işaret ederek, “Balıkesir’e giden verginin yaklaşık yüzde 45’ini Bandırma karşılıyor. Buna rağmen Bandırma’ya hizmet gelmiyor. Ama çoğu gitti, azı kaldı. 2024 yılındaki yerel seçimde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni de biz kazanacağız” dedi.

“KANSER YÜKSEK ORANDA”

Dr. Selim Panç, son yıllarda, Bandırma ve yöresinde kanser hastalıklarındaki artışın sürdüğüne dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Bandırma ve yöresindeki çevresel sorunlar büyük boyutta. Tabii ki bu durum, kanser hastalıklarını da tetikliyor. Kanserde, genetik faktörler kadar çevre sorunlarının da etken olduğu bir gerçek. Yine toplumda, başta kadınlar olmak üzere sigara içme oranı sürekli artıyor. Bu oran kadınlarda yüzde 35-40’lara ulaştı. Buna bağlı olarak kadınlarda da kalp ve damar hastalıkları artış gösterdi. Bu hastalıkların ortaya çıkmasında sigara, dengesiz beslenme ve stres büyük rol oynuyor.”

Panç, politika ve doktorluktan arta kalan zamanlarını ailesine ayırdığını, bu arada gitar çalmak, kayak yapmak ve kitap okumaktan da büyük zevk aldığını sözlerine ekledi. ÖNDER BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı