CHP Kadın Kolları Başkanını seçti

CHP Kadın Kolları Başkanını seçti

Simge Gürkan Çavuşoğlu, CHP'nin yeni kadın kolları başkanı oldu.

Kapalı çarşı eski Belediye Düğün salonunda gerçekleştirilen genel kuruluda Simge Gürkan Çavuşoğlu, CHP Bandırma İlçe Örgütü Kadın komisyonu başkanı seçildi.

Tek liste le gidilen seçimlere 125 CHP kadın üyesi katıldı. 10 Oy boş, 3 oyun geçersiz olduğu genel kurul sonucu yeni Başkana Simge Gürkan Çavuşoğlu'ya 116 oy çıktı.

Simge Gürkan Çavuşoğlu'nun başkanlığını üstlemdiği Kadın komisyonunda; Nalan Güdücü Özel, Derya Karaduman, Nurşen Kaya, Ayşe Orkan Civelek, Filiz Özdemir, Esra Tek, Dilek Tüm Kola, Sezen Yürürdurmaz, Nilüfer Zaimoğlu,

Yönetim Kurulu yedek üyeliklirine  Çiğdem Aydınhan, Şule Ünal, Neziha Berber, Seher Öztürk, Nermin Tanır, Sibel Turhan, Türkan Doğan, Fatma Çelik, Zehra Algan, Balan Süzen,

CHP Bandırma Kadın Komisyonu, İl Kadın Kolları Delegeleri;

Alev Ağan, Güler Akyazar, Zehra Algan, Burcu Algan, Reyhan Aşık, Filiz Aydın, Necla Başak, Sevim Bayburi, Neziha Berber, Ayşe Orkan Civelek, Simge Gürkan Çavuşoğlu, Fatma Çelik, Nuray Çon, Türkan Doğan, Nurgül Duru, Vildan Erbay, Melek Gezgin, Reyhan Görkem, Bakiye Gülay, Bedriye Güler, Meral İnci, Derya Karaduman, Nurşen Kaya, Hamiyet Koç, Dilek Tüm Kola, Canan Ok, Gülcihan Ormancı, Gönül Karabulut Özdemir, Filiz Özdemir, Nalan Güdücü Özel, Seher Öztürk, Emine Palas, Muazzez Palta, Yeliz Şenbil, Esra Tek , Sibel Turhan, Şule Ünal, Ezgi Ünal, Serap Yılmaz, Mazan Yılmaz, Sezen Yürürdurmaz, Nilüfer Zaimoğlu, Nazlı Canan Zivane

Kapalıçarşı, Eski Belediye Düğün Salonundaki genel kurulda konuşan CHP yeni Kadın Kolları Başkanaı Simge Gürkan Çavuşoğlu;

"Kıymetli Yoldaşlarım, Yol Arkadaşlarım.

Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserimden biri dediği, salonlarda değil savaş meydanlarında kurulan Cumhuriyet Halk Partimizin cesur, yiğit, korkusuz kadınları…

Ülkenin en umutsuz döneminde uzun yıllar sonra İstanbul’u, Ankara’yı, Antalya’yı, Adana’yı, Mersin’i tekrar kırmızıya boyayan,

Bandırma’da rekor oy almamızı sağlayan,

Umudu yeniden yükselten

Ve bu uğurda gece gündüz durmadan kapı kapı, sokak sokak dolaşan partimizin isimsiz kahramanları; hepinizi saygıyla ve hürmetle selamlıyorum.

Kendimden bahsetmek gerekirse; kısaca, Ben Mali Müşavir Simge Gürkan Çavuşoğlu. 1983 İstanbul doğumluyum. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezunum.

 Lise ve Üniversite yıllarında radyo programcılığı yaptım. Sosyal Sorumluluk Projelerinde ve Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif olarak rol aldım, çalışmalar yürüttüm. 

İlk olarak Mahalle Afet Gönüllüsü eğitimi aldım, ardından gönüllü itfaiyecilik ve denizde arama kurtarma eğitimlerimi tamamladım. Mali Müşavir olmamın akabinde, mesleğimi destekleyip geliştirecek birçok eğitime, seminere ve kurslara katıldım.

Mali Müşavirliğin yanı sıra almış olduğum uzlaştırmacı eğitimi ile Bandırma Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu’na bağlı olarak Uzlaştırmacı görevini yürütmekteyim.

 Geçtiğimiz dönem Partimiz Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştım.

Evli ve bir çocuk annesiyim.

Bugün ülkemizin ve dünyanın demokrasi tarihinde değişimin ve devrimlerin temel gücü olan kadın hareketinin, partimizdeki karşılığı olan Kadın Kollarımızın Kongresini yapmak için bir aradayız ve ben de CHP Bandırma Kadın Kolları Başkanlığı görevine adayım.

 Bu gün bu salonda; yarını sokakta örgütlemek, kadınların gücünü ve iradesini hissettirmek, partimizi iktidar yapmak için bir aradayız.

Bu sebeple bu günü bir kongre değil bir mücadele çağrısı olarak kabul etmenizi sizden istiyorum.

Çünkü bizim kavgamız ürünü tarlada kalan Susurluklu  çiftçi kadınımızın kavgası

Bizim kavgamız fabrikalarda yok pahasına çalıştırılan Bandırmalı kadın işçimizin kavgası

Bizim kavgamız evlatlarını yetiştirebilmek, okutabilmek için gece aç yatan gecekondu annelerimizin kavgası

Bizim kavgamız sermayenin merasına göz diktiği Edincikli emekçi kadınlarımızın kavgası

Bizim kavgamız şiddet korkusuyla fikrini söyleyemeyen, taciz korkusuyla evine ya da işine tedirgin yürüyen, her gün öldürülen, her gün hakaret edilen, iş yerlerinde terfi etmesine bile başka kılıflar bulunan çalışan kadınların kavgası!

Bu yüzden bizim kavgamız kadının, insanın yaşam kavgası…

Yaşam kavgasının sahipleri, savunucuları olarak verdiğimiz bu varoluş mücadelemiz, ülkede zulmün son kalesi yıkılana, biz kadınlar özgür olana kadar her koşulda kesintisiz devam edecektir.

Önümüzde yapacak işlerimiz var! Yapabilecek gücümüz var!

Biz kadınların her işin üstünden gelmeye gücü var!

Göreve başladığımızda kendimize de Bandırmanın kadınlarına da bakacağız! Mücadelenin neresi eksikse orayı güçlendirmek için eğitimler programlayacağız.

Psikologlarla, sosyologlarla, tıp uzmanlarıyla, hukukçularla bir araya geleceğiz!

Hayatımızın evreleriyle ilgili bilinçleneceğiz!

Hem sokakta kol gezen tehlikelerle; bağımlılıkla, tacizle, mobingle başa çıkmanın yollarını tartışacak, uzman görüşleri alacak; hem de emzirme koçluğu, menapoz, ergen psikolojisi, evebeyn psikolojisi gibi konularda kendimizi ve kadınlarımızı geliştirecek çalışmalara öncülük edeceğiz…

Deprem kuşağındayız, ülkemiz her ün yeni bir depremle uyuyup, yeni bir depremle uyanıyor. Afet eğitimi alacağız. Birimler, çalışma grupları oluşturup Mahallelerimizde afet gönüllüleri olacağız. İlk Yardım öğreneceğiz.

Olası bir faciada hem anne şefkati ile hem de bir anne gücüyle halkımızın ve dostlarımızın yanında olmak için hazır olacağız.

Siyaset yapacağız arkadaşlar, en kararlı, en dirayetli siyaseti de biz kadınlar yapacağız…

Devrimlerin ve direnişlerin sonundaki ışığı, ışığında yürüdüğümüz bir çift mavi gözün yoluna sağlam basarak göreceğiz.

Biz Halide Edipleriz, sokak sokak direnişi örgütleyen

Biz Nene Hatunlarız siperden sipere savaşan

Biz Türkan Saylanlarız, yoksul çocuklara ışık olan

Biz Yıldız Kenterleriz, her koşulda, her baskıda korkmadan sanatımızı haykıran

Biz Zübeyde Hanımlarız, Mustafa Kemalleri doğuran!

Bu yüzden partimiz CHP’nin bize yüklediği misyonun farkında olarak,  hak ettiğimiz gibi, Önderimiz Mustafa Kemal’in bize verdiği tüm hakların takipçisi ve yılmaz savunucusu olarak; kendi özgünlüğümüzde ve örgütlülüğümüzde; “adam” gibi olmayı erdem gibi görenlere inat KADIN gibi siyaset yapacağız!

Dosta da düşmana da “KADIN” gibi siyaset nasıl yapılır göstereceğiz.

Bu bir düş, bir inat, bir inanç ve yoldaşça yürünecek bir yol!

Ben bu yolu sizlerle, ailem CHP’nin kıymetli kadınlarıyla yürümeye kararlıyım, istekliyim!

Yürüyecek yolumuz, söyleyecek sözümüz çok!

Birlikte, en güzelini yapmanın; bir mücadeleyi güçlendirerek büyütmenin heyecanını içimde taşıyorum.

Sizleri yok sayılmaya karşı mücadeleye,

Tacize, şiddete, tecavüze karşı direnişe,

Fetvalara ve siyasi gericiliğe karşı kahkaha atmaya 

Ve en önemlisi dans etmeye çağırıyorum!

Çünkü “Dans edemediğimiz devrim, bizim devrimimiz değildir”

Hepinize sevgilerimi sunuyorum…"



Anahtar Kelimeler: Kadın Kolları Başkanını seçti
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli