CHP kuruluşunu kutluyor

CHP kuruluşunu kutluyor

CHP teşkilatları 97. kuruluş yıldönümünü kutluyor

Cumhuriyet Halk Partisi CHPkuruluşunun 97. yılını kutluyor. CHP genel merkezi başta olmak üzere, ülke genelinde tüm teşkilatlar hazırladıkları program doğrultusunda Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen törenle kuruluşlarını kutlarken CHP Bandırma ileç örgütü bu sabah saat 09.30'da Cumhuriyet alanında bir araya geldi.

İlçe Başkanı Dr. Selim Panç, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Başkan yardımcıları Ozan Onur, Metin Ok, önceki dönem Milletvekili Av. Namık Havutça, Önceki dönem belediye Başkanı Dursun Mirza, Meclis üyeleri, CHP yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu törende anıta çelenk sunumu ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

CHP Bandırma İlçe Başkanı Dr. Selim Panç yaptığı konuşmada; 

"Büyük Atatürk, Sayın Genel Başkanım,

Temellerini 4 Eylül 1919’da Sivas Kongresinde attığınız, 9 Eylül 1923’te de kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin, bugünkü mirasçıları olarak huzurundayız.

Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, KuvayiMilliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini, 97. kuruluş yıldönümümüzde de yüreğimizde taşıyoruz.

Yegane amacımız, sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmektir. İlke ve devrimleriniz ile II. Yüzyıla Çağrı Beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi, işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz.

Mücadelemiz, hâkimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir.

Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi’nin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimiz rahmetle anıyoruz." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 97. kuruluş yıldönümü töreninde kürsüye gelen Bandırma Belediye Başkanaı Av. Tolga Tosun:

"Mustafa Kemal çağının çok ilerisinde bir devlet adamı, olağanüstü bir liderdi. 

Milletimizin yaşadığı karanlık günlerde, kurtuluş mücadelesinde ve kurduğu Cumhuriyetin ilk yıllarında Atatürk; yaptıkları, söyledikleriyle tarihe geçmiştir. O günlerde yaptığı uyarılar ve kurduğu devlet sisteminin önemini bugün çok daha iyi anlıyoruz. 
O bir kâhin veya şeyh değildi. Bilimden asla şaşmayan bir liderdi. Son derece bilgili olduğu sosyoloji, psikoloji, tarih, matematik gibi bilimler ışığında olabilecekleri görüyor, insan ve coğrafya gerçeklerini analiz edebiliyordu. O kadar gerçekçiydi ki; “Bir gün benim sözlerimle bilim ters düşerse bilimi seçiniz” diyordu. 
Milletimize esareti reva gören saray saltanatı ve dört bir yanımızda vahşet için birleşen emperyalistlere rağmen Mustafa Kemal, Bandırma Vapuruyla Samsun’dan başlattığı mücadelesinde kahraman Türk Milletine liderlik etmiş, destanları kıskandıran Kurtuluş Savaşı sonrasında da Cumhuriyetimizi ilan etmişti. 
Hiçbir şeyi olmayan bir millet, Cumhuriyet kazanımlarıyla hızla toparlanmış, kendi devrimini gerçekleştirmiş ve tüm dünyada gücü ve ilkeleriyle saygı kazanmıştır. 
Tarihin gördüğü en görkemli devrimlerden birini milletiyle başaran Mustafa Kemal Atatürk, şöyle diyordu: “Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir”. 
Bugün, Atatürk’ün kurduğu, ilk Genel Başkanlığını yaptığı Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluş yıldönümü… Mutluyuz… Mensubu olmakla gurur doluyuz. Cumhuriyet Halk Partimizin 97. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.

Cumhuriyet Halk Partisi; Bandırma Vapuru, Samsundur. Erzurum ve Sivas kongreleridir. 
Cumhuriyet Halk Partisi; milletin kendi kaderine karar vermesidir, Türkiye Büyük Millet Meclisidir.
Cumhuriyet Halk Partisi; 30 Ağustos, 9 Eylül, 17 Eylül, Kurtuluş Savaşıdır.
Cumhuriyet Halk Partisi; tebaa değil birey olmak, köle değil özgür millet olmaktır. 
Cumhuriyet Halk Partisi; soy-din-mezhep-cinsiyet ayrımı olmadan herkesin eşit olduğu, vicdanların asla sömürülmediği Laik Türkiye Cumhuriyetidir.
Cumhuriyet Halk Partisi; çok partili siyaset ve demokrasidir.
Cumhuriyet Halk Partisi; şeker fabrikaları, kâğıt ve tekstil fabrikaları, demir ağlar, savunma sanayi, kızlarında erkeklerle eşit şekilde aldığı eğitim, medeni hukuk, kadınlara seçme ve seçilme hakkı, sonsuza kadar yaşayacak hür ve bağımsız devlet sistemimizdir.
Cumhuriyet Halk Partisi; “Benim naçiz bedenim elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır” diyen Mustafa Kemal Atatürk’tür. 

Partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu yüce önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehit ve gazilerimizi bu vesileyle bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Her Cumhuriyet Halk Partili, Atatürk’ün en önemli iki eserine, yani; Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne sonsuza kadar sahip çıkacaktır.   

Kurtuluştan kuruluşa, bu ülkenin her santimetre karesinde emeği, izi olan… Atatürk ilkelerinden, Laik Cumhuriyetimizden asla taviz vermeyecek olan… Türkiye’nin geleceği için tüm kadrolarıyla iktidar yürüyüşünde olan; Cumhuriyet Halk Partimizin 97. yıl dönümü hepimize kutlu olsun."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)nin kuruluşunun 97. kutlamalarına yazılı bir mesajla katılan CHP Bandırma Kadın Kolları Başkanı Simge Gürkan Çavuşoğlu'nun mesajı;

 Sevgili Cumhuriyet Halk Partisi ailesi…
Yani bu toprakların en karanlık günlerinde memleketin her karış toprağında bağımsızlığı, özgürlüğü için direnenlerin, 
15lilerin, nene hatunların, Halide Ediplerin, Mustafa Kemallerin salonlarda değil savaş meydanlarında kurduğu Cumhuriyet Halk Partisinin üyeleri, gönül verenleri, yolunda yürüyenleri…
97 yıl önce bu gün toprağa gömdüğümüz tohum neredeyse bir asırlık çınar şimdi! 
Adlarımız, ünvanlarımız, ellerimiz, ayaklarımız ve göz bebeklerimiz değişse de hepimizin ve tüm ülkemizin her daim yolunu bulduğu pusulası, karanlıkları def ettiği aydınlığı ve hep çare olarak gördüğü nefesi olan o çınar; nesilden nesile, geçmişten geleceğe alnımızın akı, göğsümüzün çırpınışı hala…
Bir asır önce
Cephede
Ve siyasette
Ve sokakta
Ve hayatın her yerinde
Biz kadınların yeniden ve daha güçlü varoluşumuzun; Kadınsız devrim olmaz, devrimsiz kadın kurtulmaz diyenlerin, devrimcilerin partisidir Cumhuriyet Halk Partisi
Ve bir asır sonra, yani Bugün ellerimizde bayraklarımızla adım attığımız her taşta, toprakta yüz yıl önce bu bayrağı başka ellerde taşıyıp başka ayaklarla aynı adımları atanların izi var!
Bu bayrakta tarlasını süren, üreten, ürettikçe ülkesini büyüten çiftçinin alın teri var!
Bu bayrakta bağımsız bir ülke düşüyle demir ağlarla ana yurdu dört baştan ören demir işçisinin ellerinin nasırı var!
Bu bayrakta yüz karası değil kömür karası ile yüzü boyanmış, ülkesinin sanayisine can vermek için can pahasına yerin metrelerce altında çalışan madencinin evlat hasreti var!
Bu bayrakta elinde bildirileriyle halkına meydanlarda Cumhuriyeti anlatan binlerce kadının sesinin yankısı var!
Bu bayrakta Mustafa Kemalin mavi gözleri ve o gözlerin bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi ile parlayan ışığı var!
Bir biz düş paylaşıyoruz!
Bayrağımızda izi olanlarla; sizlerle, geçmişteki yoldaşlarımızla ve ilelebet var olacak Cumhuriyetimizin ilelebet var olacak kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisini ilelebet var edecek gelecekteki yoldaşlarıyla birlikte zamanın ötesinde paylaşılan bir düşü paylaşıyoruz!
Özgürlük düşünü, bağımsızlık düşünü, gelecek düşünü ve tek bir çocuğun dahi yatağa aç girmediği bir ülkenin düşü bu!
Ve bu uğurda hangi kendini bilmez hani zamanda hangi çamuru atarsa atsın, 97 yıldır başı dimdik ayakta duran bu çınar;  bu düşümüzü gerçekleştiren ve koruyan Bandırma Vapurumuz oldu!
Çamur atan, dil uzatan yok etmeye çalışan her kim varsa da tarihin çöp sepetinde yerini aldı, hiç şüpheniz olmasın ki alacaktır da! 
Hepsi gidecek, Cumhuriyet Halk Partisi yaşayacaktır!
Partimiz Cumhuriyet Halk Partisinin hepimizin koltuklarından, makamlarından, ünvanlarından, şahsımızdan daha büyük ve güçlü olduğunu unutmadan ve bu makamlara bizi partimizin taşıdığını da aklımızdan çıkarmadan; Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlunun Kurultayımızda açıkladığı İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesini sokak sokak, kapı kapı örgütlemek; Cumhuriyeti yeniden kimsesizlerin kimsesi yapmak boynumuzun borcudur!
Bizler birer düş yolcusuyuz, bu günden yarına!
Ben bu düşü de, bu yolculuğu da siz değerli yoldaşlarımla, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında sürdürmekten onur duyuyorum!
Mustafa Kemal Atatürke, kurulduğundan bugüne dek partimize emek veren herkese ve gelecekte de emek verecek herkese şükranlarımı, sevgilerimi sunuyorum!
Ben bu ülkenin, bu halkın mayasına güveniyorum!
Önümüzdeki ilk seçimden sonra iktidar partisi olarak doğum günümüzü kutlamak üzere!
Asırlık çınarımız iyi ki var!
Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi
Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk!
              Simge Gürkan Çavuşoğlu- CHP BANDIRMA KADIN KOLLARI BAŞKANI



Anahtar Kelimeler: kuruluşunu kutluyor
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı