CHP li Başkan Mera hayvancılarının yüzünü güldürdü

CHP li  Başkan Mera hayvancılarının yüzünü güldürdü

Ayvalık ilçesinde, hazineye ait arazilerde bulunan dam ve ağılları yıkılan hayvancıların mağduriyetleri Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen`in girişimleriyle çözümlendi

Ayvalık`ta,, hazineye ait arazilerde bulunan dam ve ağılları yıkılan hayvancıların mağduriyetleri Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen`in girişimleriyle çözümlendi.

Ayvalık`ta Maliye Bakanlığı`na ait hazine arazilerinde ecri misil ödeyerek yıllarca hayvancılıkla uğraşarak geçimini sağlayan vatandaşların, geçtiğimiz aylarda gerçekleşen yıkımlar sonrasında içinde bulundukları mağduriyet, Belediye BaşkanıHasan Bülent Türközen`in girişimleriyle, Ayvalık Belediyesi tarafından İlçe Mal Müdürlüğü`nden kiralanan 30 dönümlük arazinin, mağdur hayvancılara devredilmesiyle çözüme kavuşurken, önceki gün söz konusu arazinin kura çekimleri de Başkan Türközen`in katıldığı toplantıyla gerçekleşti. Geçtiğimiz kış mevsiminde yıllarca hayvancılık yaptıkları arazilerin tahliye edilmesine ilişkin yazılı emrin ardından, yıkımları gerçekleştirilen alanlarda büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkla uğraşan mağdur üreticilere, yepyeni ve modern bir Hayvan Üretimi ve Barınaklarının yapılabilmesi için düğmeye basan Türközen; Ayvalık KaymakamıNihat Nalbant`ın da destekleriyle, Mal Müdürlüğü`nden Ayvalık Ova`sında yıkılan yerlerin yaklaşık 2000 m uzaklıktaki, İlçe Kabristanının karşısında 30 dönümlük dev bir araziyi belediye olarak kiralayıp, mağdur hayvancılara tahsis etti.

30 dönümlük arazide gereken alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından mağdur edilen hayvancılara 300`er metrekarelik dam ve ağıl alanlarının verileceği arazinin 10 yıl süreyle belediye tarafından kiralanarak, önceki gün çekilen kurayla hayvancılara dağıtıldı. Dam ve ağıllarının yıkılmasıyla mağdur kalan hayvancıların, kiralanan yeni araziye yerleştirilmesi için gerekli koordinasyonu sağlayan AyvalıkHayvancılar Yetiştirme ve Islah Etme Derneği Başkanı Cemal Erhanoğlu öncülüğündeki dernek yöneticilerinin de hazır bulunduğu kura çekiminin, hayvancıların yüzünü güldürdüğü gözlendi.

Ayvalık Belediyesine ait Fuaye Salonunda saat 14.30`da başlayan kura çekimi öncesinde konuşan Hayvancılar Yetiştirme ve Islah Etme Derneği Başkanı Cemal Erhanoğlu, hayvan barınaklarının yıkılmasıyla mağdur kalan hayvancıların AyvalıkBelediye Başkanı Hasan Bülent Türközen`in çabalarıyla ilçe Mal Müdürlüğünden tahsis edilen araziyle ilgili duyduğu memnuniyeti ifade etti. 3 aylık bir çalışma sonucunda, Hayvancılık ve Tarım İlçe Müdürlüğünden alınan bilgilerle mağdur olan hayvancıların tespitlerini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Erhanoğlu, "Arazi üzerinde çizimler yaparak dağıtılacak hayvan üretim barınak yerlerini belirledik. Hak yenmemesi adına İlçe Tarım Müdürlüğünden aldığımız hayvan sayısına göre söz konusu yerlerin boyutlarını harita mühendisi arkadaşımız Şeref Duran`a çizdirdik. Bu konuda bize en baştan bugüne kadar destek veren Ayvalık Belediye BaşkanıHasan Bülent Türközen`e sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Ayvalık Belediyesi tarafından kiralanan 30 dönümlük arazinin birinci bölümünde 20x15 metrekare kapalı alan, 700 metrelik bahçenin, büyükbaş hayvancılık yapan 8 üreticiye verildiği öğrenilirken, ikinci bölümde de; küçükbaş hayvancılık yapan 21 üreticiye de 20x10 metrekare kapalı alan, 700 metre bahçe tahsis edildi. Üçüncü bölümde ise tek tük hayvanı olduğu halde yerleri yıkılarak mağdur kalan 13 üreticiye, 7x12 metrekare kapalı alan 400 metre bahçe tahsis edildiği belirtildi.

TÜRKÖZEN MEMNUN

Kura çekimi öncesinde konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, belediye olarak yaptıkları girişimlerin sonucunda söz konusu araziyi 10 yıllık bir kontrat karşılığında kiraladıklarını belirterek, 10 yıl sonra ise bu alanın üreticilere direkt olarak kiralanmasını talep ettiklerini eğer bu işlem gerçekleşmezse, yine belediye bünyesinde sürebileceğini ve yaptıkları kiralamanın mağdur hayvancılar için kalıcı bir çözüm olduğunun altını çizdi.

Söz konusu arazinin elektrik eksiklikleri için Tedaş ile görüşeceklerini kaydeden Başkan Türközen, arazinin açık alan olması nedeniyle araziye bir trafonun yapılması gerekebileceğini söyledi. Ayvalık Belediyesi olarak kiraladıkları ve mağdur hayvancılara devrettikleri arazide alt yapı sorunlarının ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade eden Belediye Başkanı Türközen, arazinin bir bölümüne de idari binanın yapılacağını sözlerine ekledi.

Mağdur hayvancıların arasında bulunan görme engelli Hüseyin Omak adlı vatandaşın yıkılan arazideki enkaz altında yaşamayı sürdürdüğünün dile getirildiği toplantıda, Ayvalık Belediyesine ait Yaşlılar Bakımevinde yaşamayı kabul etmeyen görme engelli yaşlı hayvancının söz konusu arazi içerisinde ikamet edebileceği bir damın yapılmasına karar verildi. Konuşmaların ardından yapılan kura çekimlerinde hayvancılar yeni yerlerine kavuştu. Hayvancıların sevinçleri ise adeta gözlerinden okunuyordu.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli