CHP Milletvekili Av.Namık Havutça`dan Bayram mesajı

CHP Milletvekili Av.Namık Havutça`dan Bayram mesajı

``Tüm yurttaşlarımızın Kurban Bayramını kutluyor, selam, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”





CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça, uzlaşma, sevgi, kardeşlik, barış, hoşgörü ve huzurun yoğun olarak yaşandığı bayramlardaki duygulardan toplum olarak yararlanılmasını gerektiğini söyledi. Havutça, Bu duygu paylaşımlarıyla ve ortak akılla yaratacağımız çözümlerle Türkiye'nin içinde bulunduğu demokrasi krizi başta olmak üzere bir çok yaratılan krizin aşılmasını sağlayabiliriz” dedi.


Havutça, Kurban Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi:

Türkiye'nin zor günlerden geçiyor. Bir yanda, memurun, işçinin, emeklinin, öğrencinin yaşlısı, genci kadını erkeği bütün halkın yoğun olarak hissettiği geçim sıkıntısı, işsizlik ve beraberinde gelen sosyal sorunlar. Diğer yanda, demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin baskıya, talana, gaspa uğramasından ötürü toplum olarak yaşanan gerilim, endişe. Başka bir yandan ise yıllardır çözümlenemeyen, getirilen çözümlere kulak asılmadığı için her geçen gün evlatlarımızı alan terör. Ve yine insanlık için en büyük yıkım olan savaşın her an bizi içine alacakmış gibi, içine atılacakmışız gibi burnumuzun ucunda oluşunun korkusu. Türkiye'nin ve halkımızın içinde bunaldığı sorunlar olarak karşımızda durmaktadır. Bayramlar, bayram tadında olmaktan çok uzaktır.

Tüm bu olumsuzluklara karşın halkımız umutsuz değildir. Bizler umutsuz değiliz. Uzlaşma, sevgi, kardeşlik, barış, hoşgörü ve huzurun yoğun olarak yaşandığı bayramlardaki duygulardan toplum olarak yararlanabilir, bu duygu paylaşımlarıyla ve ortak akılla yaratacağımız çözümlerle Türkiye'nin içinde bulunduğu demokrasi krizi başta olmak üzere bir çok yaratılan krizin aşılmasını sağlayabiliriz. Acıların paylaşıldıkça azaldığı, sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün paylaşıldıkça çoğaldığı toplumsal hayatımızın simgeleşen günleri bayramlar bizim için bir fırsattır. Barış için, özgürlük ve demokrasi için birer fırsattır.

Saygının ve hoşgörünün pekiştiği, barış ve huzurun egemen olduğu, güzel duyguların paylaşıldığı Kurban Bayramı'nı canlarını vatan toprakları için feda eden asker ve polis şehitlerimizi anarak, şehitlerimizin ailelerinin, eşlerinin, çocuklarının acılarını yine tek yürek bir millet olarak ve paylaşarak kutlayacağız. Bu zorlu günleri Türk Ulusu birlik ve beraberlikle, kararlılıkla aşacağına inanarak, geleceğe güvenle bakabilmemiz için bu özel günlerde yaşadığımız sevginin, kardeşliğin, hoşgörü ve huzuru paylaşarak Kurban Bayramını kutlayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm yurttaşlarımızın Kurban Bayramını kutluyor, selam, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı