CHP Milletvekillerinden KESK' Destek Ziyareti

CHP Milletvekillerinden KESK

CHP Milletvekili Havutça, AKP'nin kamu çalışanlarının haklarını gasp ettiğini söyledi.






CHP Milletvekili Havutça, AKP'nin kamu çalışanlarının haklarını gasp ettiğini söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç KESK Genel Başkanı Lami Özgen'i ziyaret etti.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen toplu sözleşme hakkını teminat altına alan düzenlemeler için mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Grev haklarının yasaklanmak istendiğini vurgulayan Özgen, KESK'in 2 milyon kamu emekçilerinin sözcüsü olduğunu ve gücünü işyerlerinden emekçilerden aldığı gerçeğini bir kez daha göstermek için bütün kamu emekçilerini haklarına sahip çıkmaya ve 23 Mayıs'ta gerçekleştireceğiz” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, AKP hükümetinin kamu çalışanlarının haklarını gasp eden düzenlemeler getirdiğini, CHP olarak bunun karşısında durmaya kamu emekçilerinin haklarını alması için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. AKP hükümetinin memurla alay eder gibi zam oranı açıkladığını belirten Havutça, AKP memura, kamu çalışanına, emeklisine Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir hükümet döneminde olmadığı kadar eziyet çektiriyor. Onların haklarını gasp ediyor. Sosyal güvenlik sistemi iflas etti diyerek, emeklilik yaşını yükselten, herkesi zorunlu prime bağlayan AKP ardı arkası kesilmeyen zamları düşük ücret artışları ile halka dayatıyor. AKP, kendi sorumluluğunun faturasını memura, emekliye, halka kesiyor.

AKP Hükümeti onların haklı taleplerini görmezden gelen tavrından vazgeçerek, talep ettikleri zam oranını ve taban aylıklarındaki artış oranını, aile, çocuk yardımları ile ek ödemelerindeki artışları koşulsuz olarak kabul etmelidir. Sosyal devlet olmanın Anayasal bir gereği olarak AKP hükümeti adil bir vergi sistemi ve adil bir ücret sistemi oluşturmalıdır” dedi.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı