CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Bandırma'da

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Bandırma

Niğde Milletvekili Ömer Fehmi Gürer Bandırma’da tarım değerlendirmesinde bulundu “Atatürk’ün tarım politikasına dönülmeli”

Bandırma Endüstri Meslek Lisesi’nin eski mezunlarının Bandırma’daki geleneksel yıllık buluşmasına katılan, CHP’nin tarım politikalarıyla ilgili programını hazırlayanlar arasında yer alan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Türkiye, 12 Eylül askeri darbesinin ardından tarımda makas değiştirmenin sıkıntısını yaşıyor” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Gürer, 12 Eylül’den sonra ülkenin, “sanayi ve turizmi geliştirelim, tarım ürünlerini ithal edelim” yanlışı içine düştüğünü vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

“35-40 yıldır, tarımda İMF programları uygulanıyor. Son dönemlerde küresel ısınmaya dayalı kuraklık, pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı tarımın ülkeler için önemini bir kez daha ortaya koydu. Tarım, siyasi değil, stratejiktir ve milli güvenlik kadar önemlidir. Ülkemizde işsizliği önleyecek tek alan tarımdır. Ancak ülkemizde yıllardır tarımda planlama yok. Son tarım sayımı 22 yıl önce yapıldı. Ülkemizde halen üreten kazanmıyor, tüketici ise pahalı yiyor. Önümüzdeki günlerde küresel ısınma ve kuraklık nedeniyle tarımsal kıtlık yaşayacağız. Türkiye’nin tarım alanındaki kurtuluşu, cumhuriyetimizin kuruluşundan sonraki ilk 10 yılında, Mustafa Kemal Atatürk’ün uyguladığı tarım politikaları ile gerçekleşebilir. Bu arada israfı da mutlaka önlemeliyiz.”

Endüstri Mühendisi olan Niğde doğumlu Ömer Fethi Gürer, 26-27 ve 28. dönem olmak üzere üst üste 3 dönemdir CHP Niğde Milletvekili olarak görev yapıyor. Gürer, üç dönem Niğde’den milletvekili olma rekorunu elinde bulunduruyor. Gürer, milletvekili olmadan önce de Adana’da, Tekstil işçilerinin sendika başkanlığını yapan en genç sendikacı olarak 3 bin işçinin haklarını savunmuştu.   ÖNDER BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı