CHP ``Termik Santral İptal Edilmedi, Ötelendi``

CHP ``Termik Santral İptal Edilmedi, Ötelendi``

Finansal kuruluş Nurol`un, hamleleri, CHP ye inandırıcı gelmedi.

CHP İlçe Başkanlığında bugün yapılan basın toplantısında, Milletvekili Öztaylan`ın açıklamalarının tatmin edici olmadığı belirtildi.

Şirin Çavuş Köyüne kurulması planlanan, 1,6  Milyar dolarlık , 1.600 MW’lık dev İthal Kömür Santrali için açıklamalar birbirini izledi.

Dün AKP ilçe Başkanlığında yapılan toplantıda Milletvekili M.Cemal Öztalan tarafından yapılan açıklamada santral`in yapımının iptal edildiği, 10 Ekim`de ÇED toplantısı yapılamayacağını  açıklamasına karşın bugün CHP ilçe başkanlığında yapılan basın toplantısında projenin değil ÇED toplantısının ötelendiği,  Nurol Enerji`nin sadece projeyi ötelediği belirtildi.

CHP deki basın toplantısında İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Çeri, Yönetim kurulu üyesi Av.Volkan Gözükara ve İlgenel Meclisi üyesi İsmet Koçyiğit bulundu.

Yapılan açıklamada, Nurol Enerjinin finansal bir kurum olduğu,  1.6 milyar dolarlık İthal Kömürlü termik santralin  borsaya sunularak mevcut hisselerinin % 17 varan bir artış gösterdiği,  Öztaylan`ın açıklamalarında ise projenin iptal edildiğine ilişkin bir envare bulunmadığı kaydedildi.

CHP, il genel meclisi üyesi İsmet Koçyiğit ``Yaptığımız incelemede İthal Kömüre endeksli Termik santralin iptali noktasında bir açıklama görmedik, yapılan açıklamalarda sadece 10 Ekimde yapılacak ÇED toplantısının iptal edildiği belirtilmektedir.`` diyerek bu noktadaki eylemlerinin projenin iptaline dek süreceğini ve 10 Ekim`de Şirin Çavuş köydeki protesto eylemlerinin çevredeki tüm ilçelerin katılımı ile gerçekleştirileceğini söyledi.

 

 



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı