CHP´de 2 istifa, 2 aday adayı

CHP´de 2 istifa, 2 aday adayı

Belediye Meclisinden CHP li iki isim, istifa ederek milletvekili aday adayı oldu.

24 Haziran tarihinde erken seçim kararı alınmasının ardından CHP´de parti tahammülleri gereği meclis üyeliği görevlerinde bulunan iki isim, istifa ederek milletvekili aday adayı oldu.   

Milletvekilliği için aday adayı olmak için harekete geçen CHP Belediye Meclis Üyesi Fatma Sibel Salı, istifasını Bandırma Belediyesine vererek aday adayı olacağını resmen açıkladı. Salı´nın istifasının ardından CHP´deki ?kadın kotası? nedeniyle Yedek Meclis Üyesi Neşe Erdem´in Meclis Üyesi olacağı bildirildi. Geçtiğimiz günlerde Milletvekilliği Aday Adaylığını açıklayan Dr. Selim Panç´ın Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği´nden istifa etmesinin ardından ise Mali Müşavir Nüvit Erten, Bandırma Belediye Meclis Üyesi olacak. CHP´yi ise Büyükşehir´de Erhan Elmastaş temsil edecek.

Aday adaylığı konusunda açıklamalar yapan Fatma Sibel Salı, ?Erkek gibi kadın değil, kadın gibi kadın söylemini ortaya koyup arkasında durmalıyız. Bu konu, bugün geçmişte olduğundan daha çok önem taşıyor.  Kadına yönelik sistematik baskı ve şiddetin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Özgür olmak için mücadele etmek gerekli, ben varım diyebilmeliyiz. Eğer bu iktidardan şikâyet ediyorsak daha çok çalışmalıyız. Cumhuriyet kadınları olarak bu konuda en büyük görev bizlere düşüyor. Ben de bu görevin bilinci ile CHP´den Milletvekili Aday Adayı olmaya karar verdim.? dedi.

Bir diğer aday adayı Dr. Selim Panç da yaptığı açıklamada ülkenin içinde bulunduğu duruma dikkat çekti. Panç ?ADD, ÇYDD, BALGÖÇ, Tabip Odası gibi birçok sivil toplum örgütünde görev yaptım. Bandırma Kent Konseyi Başkanlığı  yaptım, son olarak Bandırma  ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulundum. Milletvekili olmakta ki amacım Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehit ve gazilerimizin kurduğu bu güzel ülkeme ve milletime hizmet etmektir. Maddi manevi şahsi hiçbir beklentim yoktur.? diye konuştu.

/resimler/2018-4/27/0943155000960.jpg

MİRZA´DAN ADAY ADAYLARINA DESTEK AÇIKLAMASI

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´da Meclis Üyeliklerinden istifa ederek milletvekili aday adaylıklarını açıklayan Fatma Sibel Salı ve Selim Panç´a her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Mirza şu değerlendirmelerde bulundu; ?Güçlü ekibimiz var. İki arkadaşımızın milletvekili aday adayı olmasından gurur duyuyorum. Her ikisi de çok değerli arkadaşlarımız ve bugüne kadar katkıları çok oldu. Her ikisi de çalışkan arkadaşlarımız, ben ikisini de destekliyorum.  İkisi de milletvekilliğini hakkıyla yapacaklardır. Biliyorsunuz Balıkesir´in Milletvekili sayısı 9 ?a çıktı. 4-5 milletvekili çıkaracağımızı düşünüyorum. Bu seçimler bizim için çok önemli hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliğinde başarı elde edeceğiz.?  Meclise yeni katılan Nüvit Erten ve Neşe Erdem ile? ilgili de konuşan Başkan Mirza, ?seçim öncesi meclis üyeliği için yedeklerde dâhil olmak üzere iyi bir kadro oluşturduk. Onlar yedekte de olsa bize her zaman katkı yaptılar, geniş bir meclis kadromuz var. Yeni gelen arkadaşlarımız artık daha aktif çalışacak onları da kutluyor başarılar diliyorum.? dedi. 



Anahtar Kelimeler: istifa aday adayı
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli