CHP´de adaylık açıklaması

CHP´de adaylık açıklaması

Hüseyin Bahar, ilçe başkanı adayı, Ahmet Alp adaylıktan çekildi

Cumhuriyet Halk Partisi´nde(CHP) kengre sürecine girildi. Hâlen CHP Bandırma ilçe başkanlığı görevinü sürdüren Hüseyin Bahar, düzenlediği basın toplantısında yeniden ilçe başkanlığına adaylığını açıkladı.

Ülkemizin içinde bulunduğu yönetilememe krizi ile her alana bir tıkanma ve iflasın eşiğine geldiğini öne süren Bajar, şunları söyledi:

?İç ve dış siyasette uygulanan hatalı politikaların bedeli mutlu bir azınlık dışında tüm halkımıza ödetilmektedir. Bu duruma halkımızın 31 Mart yerel seçimlerinde verdiği tokat gibi cevap ve ?Millet İttifakı´nın başarısı hepimize umut olmuştur. Hepinizin bildiği gibi yerel seçimlerde tarihi bir seçim zaferi kazanılmıştır. Artık yolumuz ve programımız partimizi iktidara taşımaktır. Bunun için de hepimize düşen görev, herkesi kucaklayan, hiç kimseyi ötekileştirmeyen, kişisel hesap ve çıkarların ötesinde partimizi büyütmek ve ülkemizi yönetmek hedefine olan bir örgüt yapısı oluşturmaktır. İlçe başkanlığına geldiğim günden bu yana 9 aylık süreçte yol arkadaşalrımla birlikte yapmaya çalıştığımız tam da budur, partimizi büyütmek. Sizlerin de bildiği gibi kısa bir süre sonra mahalle delegelerimizi seçeceğiz. Bu delegelerimiz de yapılacak kongrede ilçe başkanı ve yönetimimizi seçecek. Yegane amacımız bu kadroların özgür irade ve liyakat ile belirlenmesidir. Kapalı kapıların ardında pazarlıkların yapıldığı değil, bugün burada gördüğünüz gibi ortak hedefe yürümek için onurlu uzlaşmaların yapıldığı bir süreç yaratmaya çalışıyoruz. Deeğerli ağabeyim ve partili yoldaşım Ahmet Alp ile yaptığımız görüşme sonucunda iktidara giden yolda birlikte yürüme kararı aldık. Hiçbir koşul olmaksızın oluşturduğumuz bu birliktelik, iktidara giden yürüyen partimize hayırlı uğurlu olsun. Yürüdüğümüz yol, partimizi yerelde ve genelde iktidara taşıma yoludur. Bu yol, her partilimize açıktır.?

/resimler/2019-10/25/1351415024795.jpg

AHMET ALP´İN AÇIKLAMASI

Ardından, geçtiğimiz günlere ilçe başkan adaylığını açıklayan Ahmet Alp konuştu.  Adaylıktan Hüseyin Bahar adına çekilen Alp, şunları söyledi:

?Adaylık benim şahsi meselem olamaz ve olmadı. Mesele partimizin başarısı meselesidir. Başkan adaylığımı açıkladığım, üyeelerimize mektup gönderdiğim günden bu yana, parti örgütümüzün her kesimindeki yol arkadaşlarım başta olmak üzere bana kucak açan, sahip çıkan, geri dönüş yapan tüm üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum. Samimiyet ve özveri ile yola birlikte devam edeceğiz. Bu karar ve çıktığımız ortak yol Bandırma´mız ve partimiz için hayırlı olsun. Her zaman dediğimiz gibi aslolan Cumhuriyet Halk Partisi´dir. Söz konusu Cumhuriyet Halk Partisi ise gerisi teferruattır. Sayın Hüseyin Bahar, mevcut ilçe başkanıdır ve ilçe başkanı adayımızdır.?

Basın toplantısında hazır bulunan CHP´nin eski Bandırma ilçe başkanı Ömer Lütfi Kayalar da yaptığı konuşmada, ?Son günlerde benim ilçe başkanlığına aday olacağımla ilgili haberler yer aldı. Böyle bir düşüncem yoktur. Şu anda burada bulunmamın nedeni, Hüseyin Bahar ve Ahmet Alp birlikteliğinde buluşmaktı? dedi.



Anahtar Kelimeler: adaylık açıklaması
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli