CHP´de, Lady´nin ayak sesleri

CHP´de, Lady´nin ayak sesleri

Kongre süreci giren CHP´de, Zümrüt Durukan İlçe Başkanlığına adaylığını açıkladı.

 

CHP Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm ve Namık Havutça, Eski Belediye Başkanı Sedat Pekel, Eski İlçe Başkanı Metin Ok, Büyükşehir Meclis Üyesi Selim Panç ile çok sayıda partili katıldığı Bandırma CHP İlçe örgütünde gerçekleştirilen basın toplantısına Zümrüt Durukan ilçe başkanlığına adaylık açıklamasında bulundu.

/resimler/2015-11/9/1938101623473.jpg

Basın toplantısında kendini tanıtan Zümrüt Durukan;

"Emekçilerimiz ve Cumhuriyet Halk Partisi´ne gönül vermiş Partili arkadaşlarım , Devrimciler, Yoldaşlar; hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum."
"Bugün sizlerle Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında buluşma nedenimiz İlçe Başkanlığı´na aday olmamdır. Sizlere kısaca kendimden bahsetmek istiyorum. Ben Zümrüt DURUKAN 1960 İstanbul doğumluyum. Ancak köklerim Bandırma´da. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. Ümit DURUKAN´la 31 yıldır mutlu bir yuvam var. Bir kız çocuğu annesiyim. En son Türk Telekom´da İdari İşler Uzmanı olarak görevimi tamamladım , emekliyim. Emekliliğimin akabinde aktif siyasi hayatım da başlamış oldu. Demokratik Sol Parti Kadın Kolları Başkanlığı ve İlçe Yönetimi´nde görev aldım. Daha sonrasındaysa ilkelerim ve dünya görüşümle bağdaşan Cumhuriyet Halk Partisi saflarında yer aldım."
"Özetlersek içinizden biriyim ; hem bir anne , hem emekçi , hem de kadının siyasetteki yerini alması adına üzerime düşeni yapmaya çalışan çağdaş bir Cumhuriyet kadınıyım. Vaktim bu onurlu görev için oldukça müsait.
Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi´ndeki mevcut görevimden istifa ediyor ve İlçe Başkanlığı´na aday olduğumu huzurlarınızda açıklıyorum."


"Değerli yoldaşlar ; bizler Halk Partiliyim dediğimizde , köklerini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün attığı , gücünü altı okundan alan , çağdaş, kadın ? erkek eşitliğini ilk benimseyen , siyasette kadının önünü açan , demokrasi aşığı , İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi´ni özümsemiş , hukuka inanan Cumhuriyet sevdalısı bireyler olarak tanımlarız."
"Ancak şimdi tüm bunların üzerine yenilenmeye , cesur olmaya ve konjöktüre uygun politikalar üretmeye ihtiyacımız var."
"Arkadaşlar durdurulan kongre sürecimiz 3 Kasım itibariyle tekrar başlamıştır. Bu süreci hep birlikte demokrasi şölenine çevirmek görevimizdir."
"Bu bir bayrak yarışıdır. Ben ve ekibim bayrağı teslim almak , onurla daha yükseğe taşımak istiyoruz. Kadının siyasetteki birleştirici ve üretici gücünü de bir kez daha kanıtlamak , yeni projelerle yeni yönetim anlayışıyla sizler tarafından seçilerek göreve gelmek istiyoruz."
"Yönetimde de yer alacak arkadaşlarım cesur , vizyon sahibi , kendi alanlarında başarılı , dahasıysa iyi bir partili olacaklarından da hiç şüpheniz olmasın. Bizler tüm partili arkadaşlarımızla beraber yol almak için , her daim kapıları açık , şeffaf , eleştiri ve önerilere önem veren özünde hep birlikte yöneteceğimiz bir göreve talibiz.Aynı geminin yolcularıyız. Birleşirsek güçlenir ayrışırsak koparız. Oysa gün ; birlik , beraberlik , barış ve kardeşlik günüdür." 

"Amacımızı bir kez daha tekrarlarsak;

Güçlü Yönetim , Güçlü Örgüt, Güçlü irade , şeffaf yönetim. Kapıları açacağız , el ele çoğalacağız. Kadın erkek el ele , güçlü gençlik en önde. Gençlik bizim yan gücümüz değil öz gücümüz olacaktır. Arkadaşlar hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyor , ekibim ve ben desteklerinizi bekliyoruz."dedi.

Durukan´ın adaylık açıklaması partiyi dolduran CHP liler tarafından büyük alkış topladı.

/resimler/2015-11/9/1944112255628.jpg



Anahtar Kelimeler: Layd ayak sesleri
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı