CHP’de Danışma toplantısı

CHP’de Danışma toplantısı

CHP Erdek ilçe Başkanlığınca hazırlanan danışma ve dayanışma toplantısında Milletvekilleri, il Başkanı ve Eski vekil Havutça hazır bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdek İlçe Başkanlığı Danışma Kurulu toplantısı bugün yapıldı.

Artake Restaurant'ta gerçekleşen toplantı divanın seçilmesiyle başladı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Divan başkanlığına ADD Genel Sekreteri ve eski dönem CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, üyeliklere ise CHP Erdek Belediye Meclis Üyesi Nimet Kalafat ve emekli öğretmen Mehmet Erkovan seçildi.

Havutça yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Valiliği'ne bir dilekçe verilerek kurulan bir parti değil. Cumhuriyet Halk Partisi savaş meydanlarında emperyalizme karşı, işgallere karşı Türk ulusunun Kuvay-ı Milliye direnişiyle, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bir efsane direnişin adıdır. Onun için dünyada eşi benzeri olmayan bir siyasal misyonu ve sorumluluğu taşıyoruz. Bugün yönetilemeyen bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Türkiye, gerçekten de özgürlüklerin, demokrasinin, insan haklarının her türlü demokratik hak ve özgürlüklerin gasp edildiği, adalet aranın bir ülke haline geldi. Hiç kuşkusuz biz Atatürk'ün ecdadıyız ve en kısa sürede Türkiye'yi aydınlık yarına, demokrasiye, özgürlüklere yeniden taşıyacağız." dedi.

Ardından kürsüye çıkan CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin yaptığı konuşmada, "Bu örgütün bir neferi olarak Cumhuriyet Halk Partisi iktidar hedefi olan ama iktidara koşan bir partidir. Biz ne yapmalıyız? Önce halkımızla, milletimizle tanışacağız. Toplumun belli bir kesimi bizi tanımıyor, yanlış tanıyor. Biz bir mahallenin, bir ilçenin, bir ilin partisi değil Türkiye'nin partisiyiz. " dedi.

Aytekin'den sonra söz alan  CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, "İktidara gidiyoruz. Uzun yıllardır özlemini duyduğumuz iktidarı yakalamak üzereyiz. Hepimizin üzerinde tarihsel bir sorumluluk var. İstanbul seçimlerinde nasıl bir tarih yazdıysak bu bir ön sözdü önümüzdeki genel seçimde de son sözümüzü söyleyeceğiz ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidarımızda buluşturacağız." dedi.

 Şahin'den sonra konuşma yapan CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, "Bugün danışma kurullarının ilki. Bir başlangıç yapıyoruz. Şimdi asıl olan görev örgütlere, tabana, en ücra köşedeki üyelerimize, bizlere düşüyor. Bu mücadeleyi zaferle ve Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarıyla taçlandıracak olan sizin burada yaptığınız çalışmalar olacaktır. İlk adımımız Erdek'teki 900 üyenin sokağa çıkarak bugüne kadar CHP'ye oy vermemiş bir kişiyi ikna ederek başlayacak. Biz partimizi ne kadar büyütürsek, seçmenimize ne kadar etkin ulaşabilirsek başarıya da o kadar güçlü adımlarla ilerlemiş oluruz." dedi.

 Sarı'nın konuşmasından sonra Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık söz aldı.

Karışık, "Bildiğiniz üzere 30 Haziran 2021 tarihinde eski belediye başkanımızın görevden alınması sebebiyle belediye meclis üyeleri arasında Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak belediye başkanı seçildim. Şu kısa süre içerisinde elimden geldiğince Erdek ile ilgili sorunları çözmeye çalıştık. 70 günde 6 maaş ödeyerek bugünlere geldik. İnşallah bundan sonra da Erdek ile ilgili sorunları el birliği ile aşacağımızı düşünüyorum." dedi. Konuşmalardan sonra CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna yaptıkları faaliyetleri anlattı. Faaliyet raporunun okunmasının ardından oylamaya geçildi. Rapor oy birliğiyle kabul edildi. Rapordan sonra söz isteyen katılımcılar düşüncelerini dile getirdi. Toplantının sonunda kürsüye çıkan Hale Tuna, "Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı, tek tek teşekkür ediyorum. Hedefimiz iktidar." dedi.

CHP Danışma Toplantısına CHP Balıkesir Milletvekilleri Fikret Şahin ve Ensar Aytekin, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, CHP Bandırma İlçe Başkanı Dr. Selim Panç, CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek İlçe Başkanı Berrin Atasoy katıldı. Oğulcan Bölükbaşı-ERDEK



Anahtar Kelimeler: Danışma toplantısı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı