CHP’de dur, durak yok…

CHP’de dur, durak yok…

CHP ilçe başkanlığı, Ramazan ayı süresince tencere kaynamayan evlere gıda desteğini sürdürdü.

CHP Bandırma ilçe başkanlığı Ramazan ayı süresince sıcak aş hasreti çeken, ocağında tenceresi kaynamayan evlere gıda yardımını sürdürdü.

CHP Bandırma ilçe başkanlığı sosyal çalışmalarına ilişkin açıklamasında; "Ramazan Ayı ve Ramazan Bayramı geride kaldı. Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Örgütü olarak bu süre boyunca her evde tencere kaynasın, çocukların boynu bükük kalmasın diye çeşitli çalışmalar yaparak yoksul ve ihtiyaç sahibi insanlarımızın yanında olmaya çalıştık.

           Öncelikle belirtmek isterim ki Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un geçtiğimiz aylarda ‘Yoksulluğu sıfıra indirdik’ açıklaması maalesef ve maalesef gerçekliğin sokağından bile geçmemektedir. Bakanlarının iddia ettiği sıfıra indirilmiş yoksulluk herhalde geçtiğimiz haftalarda görevden alınmasının ardından Karabük Demir Çelik Yönetim Kurulu üyeliğinden 'aylık net 39 bin 423 lira huzur hakkı' almasına karar verilmesidir, kendi ‘sıfıra indirilmiş Yoksulluğu’dur.

          Yoksulluğu Ortadan Kaldırmak Zaruridir!

          Yoksulluğu ortadan kaldırmak iktidarın asli görevlerindendir. Oysa Milli kaynakların 5 müteahhide peşkeş çekilmesi, ardından bu beş müteahhide onlarca kez milyarlarca verilen vergi affı kararları; iktidarın muslukları vatandaşa değil yandaşa açtıklarını çok net olarak göstermiştir.

          Ne yazık ki şehrimizde de bunun yansımalarını görmek mümkündür. Yapısal olarak karşımızda olan işsizlik, yoksulluğun üzerine; borçlar altında ezilen esnaf ve enflasyonla iki kat ezilen yurttaş gerçeği eklenmiş; geçinememek ve yönetememek krizi büyümüştür.

        “Kampanyamıza destek veren Bandırmalılara tek tek teşekkür ediyoruz!”

         Biz de bu sorunu gören bir noktadan bakarak elimizden geldiğince ihtiyaç sahibi arkadaşlarımızın, hemşerilerimizin yanında olmaya gayret ettik. Yüzlerce yardım kolisi ile alışveriş çeklerini partimize başvuran vatandaşlarımıza ve mahalle temsilcilerimizin,  muhtarlarımızın tespit ettikleri ihtiyaç sahiplerine mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev dolaşarak ve adreslerinde teslim ettik. Bu yardımlar karşısında duygulanan,  gözleri dolan insanlar gördük. Gördüğümüz bu tablo Halkımızın gerçekten çok zor durumda olduğu, ekonomik olarak bitmiş, tükenmiş olduğudur. Fakat biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her durumda vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

        Bu vesile ile bağışçılarımıza, kampanyamıza destek veren Bandırmalılara tek tek teşekkür ediyoruz. Biz iktidarımızda yardım edilmiş yoksulluk değil ortadan kalkmış bir yoksulluğu sosyal demokrasinin uluslararası ilkeleri doğrultusunda hayata geçireceğimizin sözünü de tüm yurttaşlarımıza veriyoruz.

           Çalışıp, üretip, gelişip; adil paylaşacağımız nice bayramlar, nice Ramazanlar geçireceğimize inanıyor, bunun için mücadele ediyoruz.       Dr. Selim Panç/CHP Bandırma İlçe Başkanı



Anahtar Kelimeler: chp’de dur durak yok…
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı