CHP'de, seçim gündemi

CHP

Beklenen kontenjan adayları açıklandı, Meclis listelerinde istifalar havada uçuştu.

Dursun Mirza'nın Başkan adaylığında oluşan CHP Belediye Meclis üyesi adayları, Mim. Şerafettin Engüdar, Op. Dr. Tuğçe Karaçay ve Burak Uğur'dan oluşan kontenjan adaylarının birlikte açıklandığı 28+3 kişilik isim listesi süresi içinde ıslak imza altına alınarak İlçe seçim kuruluna teslim edilmişti.

CHP çalışma grubu tarafından hazırlanan seçim çalışmaları 21 Şubat Çarşamba günü Bandırma Belediyesi ziyareti ile başlayıp, Ticaret Odası ve 17 Eylül Üniversitesinde hazırlanan salon toplantısı ile devam ederken Akşamına yapılan görkemli bir konvoy ile seçim startını Edincik'te başlatan CHP, katılım ve etki anlamında büyük bir moral buldu. 

CHP'nin 22 Şubat Perşembe günü programı ise Perşembe pazarı esnaf ve vatandaş buluşmaları ile devam ederken akşamda Kuşcenneti, Yeşil Çomlu ve Kirazlı kırsal mahalle ziyaretleri ile devam etti.

Dursun Mirza liderliğindeki CHP kadrolarının yüksek katılımda gerçekleştirdiği programlar vatandaşlar tarafından da karşılık buluyor. Mirza'yı öpenler, kutlayanlar, samimiyet ve güler yüzle gerçekleşen kutlamalar CHP çalışma grubunun moralini en üst noktaya taşıyor.

BUNLARDA NAZAR BONCUĞU OLSUN

Her seçimde olduğu gibi 31 Mart mahalli seçimlerinde de küsme, darılma, gönül koyma gibi tripler her partide gündeme damgasını vursa da, farkındalıklar kısa zaman sonra unutulup gidiyor.

Bilindiği gibi CHP'de verilen başkan adaylığı yarışındaki stres adaylar kadar partilileri de germişti. İşte bu noktada yapılan açıklamada Dursun Mirza'nın adı öne çıkıp Aday açıklaması yapıldığında ilk tepki koyan 8 aday adayından Metin OK oldu.

Metin Ok, CHP'nin MYK ve PM tarafından alınan kararın Bandırma ile örtüşmediği gerekçesi ile ailece partilerinden istifa ettiklerini duyurdu.

Başkan Adem Yılmaz, istifa gerekçesi olarak gazetemize yaptığı açıklamada “Ben siyasetçi değilim, biz Başkan Tolga Tosun ile Ticaret Odası grubundan ekip olarak Belediye'ye geldik, adaylık belirleme sürecinde ise Başkan Tolga Tosun ile birlikte Ankara'da genel merkez bünyesinde sabaha kadar yaptığımız temaslarda bize ”garanti" sözü verildi. sonuç böyle olunca demorolize oldum." dedi. 

Taksici Ahmet Gedik ise ilçe seçim kuruluna verilen meclis üyesi aday listesinde yer verilmediği gerekçesi ile partisi CHP'den istifa edenler arasında yer aldı. 

CHP'de gönül kırgınlıkları bunlarla kalmadı. Kudret Akıncı Mehmet Atak'ın başkanlığındaki yönetim kurulu üyeliğinden, Seher Duru ise parti gençlik kollarındaki görevinden istifa etti.



Anahtar Kelimeler: ' seçim gündemi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı