Erdek Belediye Meclisinde CHP mücahiti

Erdek Belediye Meclisinde CHP mücahiti

Erdek Belediyesi Şubat ayı olağan meclis gündemine CHP li bayan üye Nimet Kalafat damgasını vurdu.

     BESTER HABER - ERDEK   

Erdek`te artan seçim atmosferi ile gidilen Şubat ayı lagan mclis gündemine CHP li bayan üye Nimet kalafat damgasını vurdu.

Erdek Belediye meclisi bu akşam saat 17.00’da  Başkan Hüseyin Aysan’ın başkanlığında toplandı.

Meclis üyesi Sabri Çağlar’dan boşalan meclis üyeliği koltuğunun yeni sahibi Adem Kan’da toplantıda hazır bulundu.

Akpartili meclis üyelerinden Enver Damar, Halil Aydöner ile Melek Decan Erarslan’ın hazır bulunduğu toplantıya, CHP’den sadece Nimet Kalafat katıldı.

Çoğunluğun sağlanamadığı toplantıda konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Aysan;

Karşıyaka Beldemizin önemli bir konusu vardı. Bunun için meclis kararı almamız gerekiyordu fakat ben CHP’li meclis üyelerinin katılımının bu şekilde olacağını bildiğim için Karşıyaka Beldesine gittiğimde halkımızı uyarmıştım. Kimin haklı çıkıp çıkmadığı ortada. Nimet hanım buraya gelip konu ile ilgili bizleri bilgilendirdi,  biz zaten mecliste 6 kişiyiz, şu anda gelen 4 arkadaşımızda burada hazır bulundu. Bizlere önceden haber verilmeden CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımızın yarın ki yapılacak olan toplantıya geleceğini, onunda 9 kişi olarak değil 4 kişi karar yeter sayısı kadar  katılım sağlayacaklarını şu anda öğrenmiş bulunuyorum. Bütün kararları alırken 9 kişi geliyorsunuz da değişen ne oluyor da bazı imar konularında ki bunlardan biri Karşıyaka’dır. neden 1 kişi katılım sağlıyorsunuz. Siz nasıl Erdek`in ve köylerinin sorunlarına çözüm bulacaksınız. 5 yıldır bizim ve Belediyemizin çektiğimiz bu işte. Biraz önce partinizin grup toplantısında toplanabiliyorsunuz da buraya niye 1 kişi geliyorsunuz. Yeterli çoğunluğa ulaşıp toplantımızı açardık 7 yada 8. ci maddeye gediğimizde eğer kafanızda bir soru işareti varsa yarına erteler o madde üzerinde tekrar görüşürdük. 2 ay sonra seçim var ben burada 5 yıllık yatırım planı değil 25 yıllık yatırım planı yaparım. Ancak 2 ay sonra seçim var. Bandırma, Gönen ve çevremizde bulunan belediyeler meclis toplantılarında bu hizmetler konusunda karar alabiliyorken bizler daha toplanmakta dahi uzlaşamıyoruz.`` dedi.

Başkan Aysan`ın CHP ye yönelik serzenişine  CHP`nin tek üyesi Nimet Kalafat; “ Her konuda yardımcı olduk”dedi.

Meclis gündeminin 8. maddesine tepki gösteren Nimet Kalafat, Belediyenin sorumluluk alanlarına dahil edilecek köylere talepleri doğrultusunda her türlü mal, hizmet, yapım, bakım onarım vb. hizmetlerin Belediyemiz İmkanları dahilinde yapılacak yardımların karşılanabilmesi hakkında kendilerine hangi köylere önümüzdeki 5 yıl içinde ne tür hizmetler yapılacağının bilgisinin verilmesini talep ettiklerini ifade etti.

CHP’li meclis üyesi Nimet Kalafat ``Karşıyaka İmar Planı konusunda asla art niyetli değiliz. Bu konu bir kez daha meclis gündemimize gelmişti. Büyükşehirde karar verileceği için tekrardan bize yanlış bir şey yapmayalım diye geri döndü. Burada ki sorun tamamen 8. maddedir hangi köyü 5 yıllık çalışma programınız içinde ne yapacaksanız ona göre bizlere ayrıntılı olarak bilgi verilmesini istiyoruz. 5 yıllık dönemde sizlere iş yaptırmama gibi bir düşüncemiz olmadı. Gerek encümen toplantılarında gerekse meclis toplantılarında her konuda yardımcı olduk`` dedi.

Daha sonra meclis üyeleri  toplantının yarın saat:16.00’da tekrar yapılması konusunda karar verdi.



sedat önder
6.02.2014 09:41:59
Olaylar ve engeller bir şekilde çözülüyor ancak insanları ve ne niyetli olduklarını çözmek galiba en zor. Şu veya bu kişi yanlış demek haddim değil ne var ki,``duvar örmek isteyen ile yıkmak isteyeni ayırmalı ve görmeliyiz ve bu gözler bir çift olmamalıdır. Erdek`te ,sorunları çözecek kişilerin arkasında, kalabalık değil , örgütlü kalabalık olmak zorunda dır. Saygılar.

  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı