CHP'den 8 Mart mesajı

CHP

Türkiye'de kadınlara uygulanan haksızlık, ayrımcılık, taciz, darp ve öldürmeler her geçen gün artarak devam ediyor.

Dünya'nın birçok ülkesinde ve Türkiye' de 8 Mart 1857 de ki  kadın işçilerin uğradıkları zulümden bu yana çokta değişen birşey yok. Daha 7 mart 2021  ‘de bir kadınımız öldürüldü, bir kadınımız darp edildi.

Bu nasıl bir anlayıştır? Anlamak mümkün değil. Türkiye'de kadınlara uygulanan haksızlık, ayrımcılık, taciz, darp ve öldürmeler her geçen gün artarak devam ediyor. Neden?
Bu atışlarda mevcut AKP hükümetinin  anlayışının payı yokmudur? Vardır!Çünkü bu iktidarın  söylem ve eylemlerinde kadının adı yoktur.İstanbul sözleşmesini içlerine sindirememektedirler. Kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesine yönelik kanunların çıkarılmasına ayak diremektedirler.Oysa kadınlarımıza yönelik saldırıları önlemek, bitirmek mümkündür. İvedilikle çok ciddi, ağır cezalar getirilmeli, uzun vadede de eğitime anaokullarından başlayarak insanların cinsiyetine bakılmaksızın her alanda eşit olduğu öğretilmelidir, anlatılmalıdır. Tabi ki bunları yapabilecek samimi bir  siyasi irade gerekir.

Mevcut AKP iktidarında bunu göremedik.
Devletimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk "Dünya'da ki her şey kadınların  eseridir" der. Kendisi kadınlarımıza seçme, seçilme, medeni haklarını  birçok  Avrupa ülkesinden önce yasalaştırmıştır. İşte bu anlayışla hareket etmeliyiz. Kadınlarını koruyamayan bir ülkenin  hiçbir alanda kalkınacağına, mutlu olacağına inanmıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadınlarımızın haklı mücadelelerinde her zaman  yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyorum.
                 Dr. Selim Panç /CHP Bandırma İlçe Başkanı



Anahtar Kelimeler: ' mesajı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false