CHP`den alternatif kutlama

CHP`den alternatif kutlama

19 Mayıs Atatürk`ü anma, Gençlik ve Spor Bayramının 94.yıl coşkusuna gölge düştü.






19 Mayıs
Atatürk`ü anma, Gençlik ve Spor Bayramının 94.yıl coşkusuna gölge düştü.

Hatay Reyhanlı`da yaşanan müessif saldırı gerekçe gösterilerek 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları içeriği tüm yurtta iptal edilirken, törenlerin zorunlu bölümü İlçe Gençlik ve Spor müdürlükleri nezdinde geçiştirildi.

Bandırma`daki törenin Cumhuriyet alanındaki Çelenk sunma bölümünde ilçe Kaymakamı Ali Mantı yoktu.

Özel bir işi dolayısı ile şehir dışında bulunan Kaymakam Ali Mantı törene katılamazken, Anıta çelenki, Gençlik spor ilçe müdürü İsmail Güzsoy koydu.

Temsili öğrenciler, Belediye Bandosu bazı demokratik kitle örgütleri ve Siyasi partilerin hazır bulunduğu tören saat 09.oo da başladı.

Gençlik ve Spor müdürü İsmail Gülsoy`un anıta çelenk sunması ile başlayan tören saygı duruşu ve Bando eşliğinde İstiklal marşının okunması ile son buldu.

Törenlerin uygulama noktası ŞMG lisesi salonundaki program yasaklama nedeniyle gerçekleşmedi. ŞMG Salonunda saygı duruşu ve İstiklal marşı ardından tören sona erdi.


ŞMG Lises soalonunda törene katılan vatandaşlar buradan Cumhuriyet alanına inerek alternatif tören gerçekleştirdiler.

CHP İlçe Başkanı Metin OK`un günün önemine hitap eden konuşması ardından ADD Bandırma şube Başkanı Melih Çınar`a söz verildi.

Çınar yaptığı konuşma anlayana kurşun gibiydi. Cumhuriyet alanındaki alternatif kutlama bu akşam saat 20.oo de Migros önünden Cumhuriyet alanına yapılacak ``Atatürk`ü anma``, gençlik ve spor yürüyüşü fener alayı ile son bulacak.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false