CHP'den, Edincik'te Zeytin gündemi

CHP

CHP İlçe Başkanı Dr. Selim Panç, Edincik gerçekleştirdiği ZEYTİN raporu açıklamasında, zeytin'in artan girdi maliyetleri karşısında büyük zarar ettiğini açıkladı.

CHP İlçe Başkanlığı Edincik'te gerçekleştirdiği Zeytin Raporu açıklaması ile çevrede yaşanan toplumsal olumsuzlukların üzerine gitmeyi sürdürdü.

CHP İlçe Başkanlığı Edincik gündeminde SU-TİPİ zeytin'i ele aldı. Başkan Dr. Selim Panç özellikle su-tipi zeytinde girdi maliyetlerinin üreticiyi zeytinleri kesme noktasına getirdiğini açıkladı.

Bölgemizdeki Zeytin Üreticilerinin Sorunlarını TBMM’ye Taşıyoruz!

Geçtimiz günlerde CHP Bandırma İlçe Başkanlığı olarak zeytin üreticileri ile bire bir konuşarak tespit ettiğimiz sorunları ve konu ile ilişkili olan meslek odalarının temsilcilerinin önerilerini bir araya getirdiğimiz bir zeytin raporu oluşturduk.
Akademik çerçeve içinde hazırladığımız raporu da Genel Merkez Yöneticilerimiz, Milletvekillerimiz ile Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun makamına ilettik.


Raporumuzda;
Zeytin üretimin artan maliyetleri,
Kur farkından kaynaklanan gider artışı
Nitelikli emeğin günden güne azalması ve kalifiye zeytin üreticilerinin azalması neden oldu.


Zeytinyağı üretimi
      İlaçlama ve zeytin sineği ile mücadele
Zeytinciliğin sürdürülmesi için teşviklerin sağlanması
Bölgesel bir “Zeytin Çalıştayı”nın organize edilmesi” ana başlıklarında, ilgili konulara ilişkin değerlendirmeler ve çözüm önerileri yer almaktadır.
Ayrıca Raporumuzda “Edincik Tipi Zeytin” özel bir başlık olarak yer almaktadır; kültürel ve bölgesel önemine ayrıca vurgu yapılmıştır.
Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak emekçiler adına konuşan değil, emekçilerle birlikte konuşan bir yapının doğru bir siyasal hat olduğunu düşünmekteyiz.
Bu sebeple üreticilerin söyledikleri sorunları, önerdikleri çözümlerle birlikte doğrudan raporumuza yazıp ilettik.


                   Emekçilerin elçisi olduk.
Bu ay içerisinde de Genel Başkan Yardımcılarımızın rapor üzerine davetlerini konuşmak üzere CHP Genel Merkezimiz ile bir dizi görüşme yapacağız!
Konunu TBMM’ye taşınması için İlçe Örgütümüz, Genel Merkezimiz ve Milletvekillerimizle ısrarlı bir çalışma sürdüreceğiz!
Biz emekçilerin taleplerini kendi talepleri olarak kabul eden bir örgüt olarak; bu gün de, her gün de değerli emekçilerimizin alınterinin kavgasında; yanınızda omuz omuza olacağız.
Birlikte üretecek, birlikte paylaşacak ve emeğin hakkını birlikte kazanacağız!
        Sevgi ve saygılarımla…
                         Dr. Selim Panç
               CHP Bandırma İlçe Başkanı



Anahtar Kelimeler: ' Edincik' Zeytin gündemi
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli