CHP'den Okulda siyasete tepki

CHP

CHP Bandırma İlçe Başkanı Panç: “Okula, camiye ve kışlaya siyaset girmemeli”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, düzenlediği basın toplantısında, AKP Bandırma İlçe Başkanı ve yönetim kurulunun, beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü ve ilgili okul müdürüyle birlikte Ali Öztaylan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle, okul yurdunda, üniversite hazırlık kampında bir araya gelmelerini eleştirdi.

Kışlaya, camiye, okula siyaset sokulmaması gerektiğine işaret eden Panç, şunları söyledi:

“AKP kendisini yasaların, yönetmeliklerin üzerinde görüyor. Partinin en başından, en alt katmanına kadar ‘Ben yaptım, oldu’ anlayışı hâkim. Öyle ki, 29 Ocak günü, hangi akla, izaha, yönetmeliğe, yasaya dayanarak, ya da hangileri çiğnenerek yapıldığı belli olmayan bir ziyaret ile karşı karşıya kaldık.

29 Ocak günü, AKP Bandırma İlçe Başkanı ve yönetimi, beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü ve ilgili okul müdürü ile birlikte Ali Öztaylan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini, okul yurdunda, üniversite hazırlık kampında öğrenciler ile bir araya geldiler.

Milli Eğitim Bakanlığı disiplin yönetmeliği çok açıktır. Bu yönetmeliğe göre, ‘Siyasi partilerin, bu partilere bağlı yan kuruluşların, siyasi ve ideolojik görüşleri doğrultusunda, okullarda faaliyet düzenlemesi yasaktır.’

Kamunun bağımsızlığını, okulların dokunulmazlığını çiğneyerek yapılan bu ziyaret etik dışı, yasa dışı, yönetmelik dışıdır ve devlet temayüllerini çiğnemektedir.

Geçtiğimiz aylarda, öğrenciler ve velilerle bir araya gelmeden, işi bir siyasi propaganda ortamına çevirmeden, yönetmeliklere uygun bir biçimde, okulumuzdaki ihtiyaçları karşılamamız durumunda mangalda kül bırakmayan iktidar kanadı ve onların bürokratları bu fotoğraf karelerine neden sessiz kalmaktadır? AKP üye ve yöneticilerinin propaganda çalışmaları Milli Eğitim yönetmeliklerinden muaf mı tutulmaktadır?

Çocuklarımızı okullarında, yurtlarında seçmen gibi algılayıp, ilgili okulda okusun okumasın, ilçemizdeki çocukları eğitim alan pek çok veliyi de rahatsız eden bu çalışmanın dayanaklarının ne olduğunu merak etmekteyiz.

Hatta öyle ki, bu görüntü eğer normal algılanır ve gereken prosedür uygulanmazsa, açıktır ki, ilerleyen günlerde diğer okullarımıza da bu şekilde ilgili partinin yöneticileri girip, kendi siyasi propagandalarını yapabileceklerdir. Bu yüzden öncelikle yapılan hatadan dönülmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdüründen kamuoyuna bu hatanın tekrarının mümkün olmayacağına dair bir teminat bekliyoruz.

Ayrıca, Cumhuriyet Halk Partisi olarak kamuoyu adına AKP Bandırma ilçe yönetimine soruyoruz:

İlgili ziyarette yönetiminiz hangi sıfatla veya görevle bu kuruma gitmiştir? Çocuklarımıza hangi unvanla tanıtıldınız?

AKP üyesi olmanın yasalara ve yönetmeliklere karşı kalkan olduğu anlayışı hakkında kamuoyuna söyleyeceğiniz var mıdır?

Okullar ve çocuklarımızın eğitim aldıkları alanlar, AKP’nin propaganda alanları, arka bahçeleri midir?

AKP iktidarı, Türk Milleti’nin kutsalları olan alanlara, zarar verme pahasına da olsa siyaset sokmaktan çekinmemektedir. Hepimizin ortak değerleri olan okula, camiye ve kışlaya siyasetin sokulmasına karşıyız. Konunun takipçisi olmaya da devam edeceğiz.”

Panç, daha sonra gazetecilerin, CHP’den istifa eden üç milletvekiliyle ilgili sorularını da yanıtladı.



Anahtar Kelimeler: ' Okulda siyasete tepki
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli