CHP'den sendikal mücadeleye destek

CHP

CHP Başkanı Dr. Selim Panç, "Yandaşa yedire yedire tükettikleri hazinenin faturasını işçiye kesen hastalıklı anlayışla uzlaşmıyoruz!"

Bilindiği gibi TBMM'ye önümüzdeki günlerde 'Köle İşçilik Yasa Tasarısı' iktidar partisi tarafından getirilecek. Bu sebeple de DİSK, Türk-İş ve Hak-İş İşçi Konfederasyonları bir araya gelerek ortak bir metinle bu tasarının geri çekilmesi gerektiğini günlerdir ifade ediyorlar.


Getirilmek istenen yasa tam bir AKP-MHP İttifağı klasiği diyebiliriz. 25 yaşının altında veya 50 yaşının üzerindeki işçilerin geçici sözleşmelerle, üç kuruşa çalıştırılmasının önünü açan, işçilerin çalışma haklarını ve özlük haklarını devletin yasal güvencesinden kopartarak patronların iki dudağının arasına hapseden; bu anlamda da ne uluslararası çalışma standartları ile ne de insan hakları ile bağdaşmayan bir çalışma hayatı bu yasa tasarısı ile işçilere sunulmuş oluyor. 

Büyük ve Küçük Ortak'ın el birliği ile kalkındırdığı, vergi afları ile zenginleştirdikleri, her ihaleyi verdikleri üstüne üstük verdikleri ihale bedelleri kadar tekrar vergilerini affettikleri malum üç firmaya yaptıkları kıyaklarda olduğu gibi yine içerisinde emekçiden, halktan, yoksuldan veya üreten kesimlerden bir kırıntı bile olmayan, tamamen kendi yandaşlarına ve para babalarına; işçinin emeğini, vatandaşın rızkını peşkeş çekmeye çalıştıkları bir süreci üretmeye çalışıyorlar.

Bu sebeple de dün Eti Maden Bandırma'da Petrol İş'te örgütlü işçilerimiz, Türkiye'nin dört bir yanındaki işçi sınıfı ile birlikte, iş yerlerinde bir basın açıklaması düzenleyip İktidarın büyük ve küçük ortağına uyarıda bulundular, mücadele kararlılıklarını gösterdiler. Ben de şahsım ve partim adına işçi sınıfının taleplerini ve emeğin haklarını savunmak noktasında, işçilerimizle birlikte olduğumuzu, taleplerinin  takipçisi olduğumuzu ve tüm milletvekillerimizle Meclis'ten bu yasanın geçmemesi için mücadele edeceğimizi beyan etmek istiyorum.


Sigorta primi dolmuş fakat yaş durumundan ötürü emekli olamamış EYT'lilere seçim öncesi sözler veren ve verdikleri sözü tutmaktan kaçan, göz göre göre yalan söyleyen bu anlayışın 50 yaş üstü çalışmak zorunda bıraktıkları insanlarımıza layık gördükleri bu yaşamı ve anlayışı kabul etmek mümkün değildir.

Okulunu bitirmiş, çalışma hayatına atılmış, kendisine hayat kurmak gayesinde olan 25 yaş altı gençlerimize de 'Hayata patronun insafı sınırlarında başla, devlet olarak arkanda değiliz' diyen bu yaklaşımı da kabul etmek mümkün değildir. Yandaşa yedire yedire tükettikleri hazinenin faturasını işçiye, emekçiye kesen bu hastalıklı bakış açısı ile uzlaşmıyoruz, uzlaşmayacağız!

Soma'dan, Ermenek'ten Ankara'ya yürüyen madencilerin cesareti ile, Bandırma'da ve ülkemizin dört bir yanında mücadele çağrısı yapan işçi sınıfının sesi ile, geleceksizleştirmek için iktidarın elinden geleni yaptığı gençlerimizin umudu ile Manisa'da yolu kesilen madencinin haykırışını sesimize katıyoruz!
Sizden korkacağız sanıyorsanız, korkmuyoruz!
İşçilerimizin, alın terinin, emek mücadelesinin tavrı bizim de tavrımızdır!
Yarattığınız krizin faturasını emekçiler ödemeyecek; siz ödeyeceksiniz, siz gideceksiniz!

Dr Selim Panç
CHP Bandırma İlçe Başkanı



Anahtar Kelimeler: ' sendikal mücadeleye destek
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı