CHP´li Cankurtaran´dan AK Parti için ?Fetret dönemi´ benzetmesi

CHP´li Cankurtaran´dan AK Parti için ?Fetret dönemi´ benzetmesi

Cankurtaran ?AKP iktidarı FETÖ terör örgütünden sanırım çok ders almadı."

Bandırma ilçesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP İlçe Örgütünde gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Rıdvan Dilmen´in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı Deniz Gezmiş´e benzetmesini eleştiren Öney, ?Zamanında kendini BOP eş başkanı olarak ilan eden birinden Antiemperyalist olabilir mi arkadaşlar? Erdoğan bugün kendi çıkarlarından dolayı ABD´yi eleştirebilir. Rıza Zarraf olayından dolayısıyla çıkarlar ters düşmüş durumda. Emin olun ki, Zarraf olayı çözüldükten sonra AKP´nin de Erdoğan´ın da Amerika aşkı depreşecek. Kimsenin şüphesi olmayacaktır. Trump aradığı takdirde tüm yetkilileri ve Cumhurbaşkanını yine tekrar koşa koşa Amerika´ya gideceğimize kimsenin kuşkusu olmasın. Bu anlamda Deniz Gezmiş´e benzetmek, antiemperyalist olarak göstermek çok büyük bir cehalettir diyorum. Deniz Gezmiş Filistin özgürlüğü için Filistin´e gitmiş, savaşmıştır. Bütün dünyanın hatta kendisi gibi düşünmeyenlerin bile saydığı bir devrimcidir. Hiç kimseyi Deniz Gezmişle kıyaslamak kimsenin haddi değildir, tartışmayız. Bahçeli ve Selçuk Özdağ´ın, Deniz Gezmiş için terörist dediği açıklamalarla karşılaştık. Bahçeli böyle giderse hem AK Parti´nin hem de Erdoğan´ın avukatları işsiz kalacak. Bahçeli avukatlıklarını üstlenmiş durumda. Hangi konu olursa önce kendisi açıklama yapıyor. Şimdi Bahçeliye söylemek lazım terörist arıyorsa Maraş ve Çorum´da çocukları kadınları baltayla kesenlere baksınlar ya da Bahçelievlerde eterle bayıltıp ardından öldürdükleri öğrencilere baksınlar. Selçuk Özdağ gelince, yıllarca Suriye´de kafa kesen cihatçıları, hani kendilerinin de silah gönderdiği cihatçıları bize devrimci diye yutturmaya çalışanlar bunlar değiller miydi arkadaşlar? Deniz Gezmiş hiç kimseyi öldürmemiş gerçek bir devrimcidir. Herkesin dünyada saygısını kazanmıştır. Lütfen ne Bahçeli ne de Özdağ lütfen Deniz Gemiş´in adını ağızlarına almasın? dedi.

/resimler/2017-12/18/1441462026298.jpg

Değerler eğitimi adını altında yapılan düzenlemeler ile birlikte tarikatlar ve vakıfların ders vereceğini ileri süren Cankurtaran ? AKP iktidarı FETÖ terör örgütünden sanırım çok ders almadı ki aynı hatalara yine düşmek üzere. Buradan uyarıyoruz.? diye konuştu.

AK Parti dönemini ?Fetret dönemi´ olarak nitelendiren Cankurtaran, şu değerlendirmelerde bulundu; ?Dünya Bankası´nın Türkiye gelir dağılımına yönelik çarpıcı bir sonucu size bildirmek istiyorum. Tepedeki en zengin yüzde 1´lik kesim gelirimizin yüzde 23,4´ünü alıyor. Alttaki yüzde 50´lik kesime yüzde 14,6 kalıyor. Bu iki grup arasındaki uçurum 2006´dan beri şiddetle açılıyor.AKP fakirden alıp yandaşa veriyor, yandaş sermayedara veriyor. İşte bu sebeplerden dolayı AKP dönemi Cumhuriyet tarihine ?fetret dönemi´ olarak geçecektir.?



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli