CHP`li Gümüş Gazetecilerin yıpranma hakkını sordu

CHP`li Gümüş Gazetecilerin yıpranma hakkını sordu





TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA


Aşağıdaki sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Haluk Ahmet GÜMÜŞ

Balıkesir Milletvekili

Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL, Türkiye Haber Kameramanları Derneği`nin ödül töreninde yaptığı konuşmada, kameramanların çalışma şartlarının zorluğuna dikkati çekerek, ``Buradan herkesin duymasını istedim; bütün televizyon kanallarının, patronların, yöneticilerin böyle bir haksızlığı gidermeleri lazım. Sizler olmasanız akşam bize ne gösterecekler? Eminim bunu duyacaklar ve sizin de imkanlarınız düzeltilecektir`` demiştir.

Başbakan Yardımcısı Bülent ARINÇ da, gazetecilerin yıpranma hakkıyla ilgili talepleri konusunda, "Bu istenebilir, bu demokratik bir hak ve buna yerine göre hak vermemiz de mümkün. (…) Bir de tabii basında asıl mesele, sadece yıpranma hakkı değil, basın çalışanlarının iş garantileri de yok, sendikalaşma imkanları da yok" diyerek görüşlerini ifade etmiştir.

Diğer yandan, gazetecilerin yıpranma payı haklarıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulmuş birden fazla kanun teklifi bulunmaktadır.

Hal böyle iken,

1. Basın çalışanlarının, her fırsatta dile getirdikleri yıpranma hakkı, iş güvencesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gibi konulardaki talepleri karşısında neden somut bir adım atılmamaktadır?

2. Başta iş güvencesi olmak üzere, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve özlük haklarının geliştirilmesi yönünde her hangi bir çalışmanız var mıdır?

3. Gazetecilerin yıpranma haklarının geri verilmesi konusunda Bakanlığınız bünyesinde bir çalışma yapılmakta mıdır?

4. Böyle bir çalışma varsa hangi aşamaya getirilmiştir ve ne zaman tamamlanması planlanmaktadır?

5. Nasıl bir düzenleme öngörülmektedir?



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli