CHP’Lİ SARI’DAN “DALYAN” AÇIKLAMASI

CHP’Lİ SARI’DAN “DALYAN” AÇIKLAMASI

CHP İL BAŞKANI SERKAN SARI “DALYAN’I BETONA TESLİM ETMEYELİM”

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Dalyan’ın satışı için gerçekleştirilen protesto toplantısına katıldı.

AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından ekonomik kaygılar gerekçe gösterilerek satılmak istenen Dalyan için STK’lar ve vatandaşlar bir araya geldi. İstenen ise, bölgenin doğa parkı olması gerektiği.

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Dalyan’ın AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından satılmak istenmesine vatandaşların tepkisi sürüyor. Edremit Belediyesi’ne bağlı bölge, hazineden şartlı ve bedelsiz olarak büyükşehir belediyesine devredilmişti. Ardından belediye bölgeyi imara açmak istedi.

Yaşanan gelişmelerin ardından Dalyan’da satılmak istenen alanın doğal yaşam parkı yapılmasını isteyen çevre örgütleri bir araya gelerek Büyükşehir Belediyesi’ni protesto etti. Eyleme CHP’liler de katıldı. Açıklama yapan CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “Milletvekilimiz Ensar Aytekin, İl yöneticilerimiz, İlçe Başkanımız Deniz Onur Özcan, Edremit Belediye Başkan Yardımcımız Tümdeniz Çelebi, İl Kadın Kolları Başkanımız Ayşe Pınar Yahşi, ilçe yöneticilerimiz, meclis üyelerimiz, mahalle temsilcilerimiz ve partililerimizin katılımı ile Edremit Dalyan’da Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin satış kararı almak istediği alanı betona teslim etmeyelim, doğal yaşam parkı yapalım diyen çevre örgütlerimize destek olmak üzere basın açıklamasına katıldık.” dedi.



Anahtar Kelimeler: “DALYAN” AÇIKLAMASI
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı