CHP'nin yeşil alan talebi

CHP

"Çocuk sarayı Bandırmalılarındır, arsası Bandırmalılara yeşil alan olmalıdır."

CHP İlçe örgütü postane yokuşunda yıkılan eski çocuk sarayı arsasının yeşil alan olmasını istedi. Bu anlamda sözkonusu arsa üzerinde bir basın açıklaması yapan CHP ilçe Başkanaı Dr. Selim Panç; "Bandırma ‘da başta sağlık merkezlerine olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlara, esnafımıza hizmet veren ve konut olarak da  kullanılan Çocuk Sarayı; bildiğimiz üzere depreme dayanıksızlığı sebebiyle yıkılmıştı. 67 yıldır Bandırma’nın tam merkezinde, tarihi  Ulu Cami’nin hemen karşısında yer alan bu 3200 m2'lik Çocuk Sarayı  alanının nasıl değerlendirmesi gerektiğine dair fikirlerimizi paylaşmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Bu alana,  Bandırma ‘nın ihtiyacı olan, üzerinde herhangi bir yapılaşma yapılmaksızın  yeşil alan ve yine bu alanın toprak altına  da esnafımızın ve Bandırmalı hemşerilerimizin  ihtiyacı olan  otopark  yapılmasını talep etmekteyiz.

Böylece  Bandırmanın tarihi değerlerinden  olan Ulu Cami’nin silueti kapanmamış hatta daha da görünür kılınmış olacak, yani tarihi değerimize de sahip çıkmış olacağız. Aynı zamanda da bu bölgenin nefes alabileceği, Bandırmanın ana giriş yolu olan Atatürk caddesi üzerinde  güzel bir görsellik, yeşil alan kazandırılmış olacaktır. 

Bildiğiniz üzere bahsettiğimiz Çocuk Sarayı  alan ı hali hazırda  Milli Emlak'ın  sorumluluğunda olup bu önerilerin hayata geçmesi için bu alanın Bandırma Belediyesine tahsis edilmesi talebimizi  bildirir, Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Örgütü olarak,  Hemşehrilerimiz  adına  bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz…"

Dr.Selim Panç /CHP Bandırma İlçe Başkanı



Anahtar Kelimeler: ' yeşil talebi
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli