Ciciler´den turizm uyarısı

Ciciler´den turizm uyarısı

Erdekli turizmci Pakize Ciciler: ?Erdek´in altyapı sorunları bir an önce çözümlenmeli?

Erdek´in eski turizmcilerinden Pakize Ciciler, ?Artık tüm dünya turizmde deniz-kum-güneş´ anlayışını bıraktı? dedi.

Erdek´teki turizm tesislerinin ?Her şey dahil? sistemini uygulamamasının, ilçe esnafı adına büyük bir şans olduğunun altını çizen Ciciler, ?Böylece Erdek´teki 35 dolayındaki esnaf da turizmden önemli ölçüde pay alıyor? diye konuştu.

Turizmde önemli olanın müşteri memnuniyeti olduğuna dikkati çeken Ciciler, şu değerlendirmede bulundu:

?Bir turist, eğer Erdek´teki bir turistik tesisten memnuniyetsizlik içinde ayrılıyorsa, yalnız o tesise değil, bir daha Erdek´e gelmiyor. Bu nedenle hepimiz, Erdek kaybediyor. Erdek´teki yazlık otellerde hizmet sektörünün eksik olduğu eleştirilerine katılıyorum. Ancak Erdek´teki yazlık otellerde nitelikli personel yetiştirme şansı da pek yok. Ülkeye turizmi getiren Erdek, ne yazık ki son yıllarda bu sektörde geriledi. Bunun nedeni güney sahillerinin turizmde parlaması ve Erdek´in, yabancı turiste yönelememesidir. Bu arada Erdek, elindeki tarihi ve arkeolojik değerlerini de turizmin emrine sokamadı. Örneğin, yıllardır Zeytinliada´yı bile turizme kazandıramadık. Buna rağmen, Erdek için önümüzdeki turizm sezonundan umutluyum. Bunun nedeni, Güney sahillerindeki tesislerin, yaz sezonundaki tüm rezervasyonlarının dolmasıdır. Burada yer bulamayan turistlerin, Erdek´e yöneleceğini düşünüyorum.?

/resimler/2019-4/14/2349562732481.jpg

Ciciler, Erdek´in sektördeki en önemli sorunlarını dile getirirken, ?İlçemizin su, kanalizasyon gibi altyapı sorunları ve çöp konusu bir an önce çözümlenmelidir? diye konuştu.

Erdek´te, 30 yıldır turizm sektörünün içinde bulunduğunu vurgulayan Pakize Ciciler, 15-22 Nisan 2019 tarihleri arasındaki ?Turizm Haftası?nı da kutladı.  ÖNDER BALIKÇI

/resimler/2019-4/14/2350228514786.jpg



Anahtar Kelimeler: Ciciler turizm uyarısı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli