Çiftçi Mallarında yeni görevlendirme

Çiftçi Mallarında yeni görevlendirme

Başkan Haluk Özgör´ün istifası ardından Başkan vekili Mahmut Kaplan göreve getirildi.

 

Güney Marmara´nın en aktif Çiftçi Malları Koruma Kurulu olan Erdek Çiftçi Malları Koruma Kurulunda görev değişikliği yapıldı.

Çiftçi malları Koruma Başkanlığı görevini yürütürken, beraberinde Erdek Ziraat Odası Başkanlığına seçilen Haluk Özgör yaklaşık 1 yılı aşkın süre sonunda Koruma Başkanlığından istifa etmesi ardından gerçekleşen yeni görevlendirmede, Erdek Koruma Kurulu Başkanlığına Başkan Yardımcısı Mahmut Kaplan getirildi.

Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, istifaya ilişkin açıklamasında bunun bir görev terki olmadığını gerek Ziraat Odası Başkanlığında, gerekse Koruma Kurulu Başkanlığında hizmetlerin daha aktif sürdürülmesi anlamında yönetim kurulunun kendi içinde yeniden yapılanmasından ibaret olduğunu söyledi.

Başkan Haluk Özgör, Ziraat Odası´nın yoğun bir mesai gerektirdiğini, aynı anlamdaki Koruma Kurulunun da, aynı anlamda zaman ile çözüm üretilen bir kurum olduğunu, dolayısı ile Ziraat Odası başkanlığı yanı sıra Koruma Kurulu yönetim kurulu üyesi olarak görevinin sürdüğünü, Başkan yardımcısı olan Mahmut Kaplan´ın ise Koruma Kurulu Başkanlığına getirilmesi ile çalışma alanında daha aktif olmasının önü açıldığını ifade etti.

Koruma Kurulu Başkanlığına getirilen Mahmut Kaplan, başkan vekili olarak sürdürdüğü bu göreve Başkan olarak getirilmesi ardından görev sorumluluk ve bilinci içinde değeri para ile ölçülmeyecek yetki ve sorumluluk üstlendiğini, gelinen noktada bundan böyle çalışmaların daha fazla tempo yükselterek devam edeceğini vurguladı.

Erdek Ziraat Odası ile aynı fiziki yapı içinde görev yapan Koruma Kurulu önümüzdeki günler yeni zirai ve tarım takvimine göre uygulama ve yönetmelikleri açıklayarak mal ve meta güvencesi anlamında kollu kuvvetlere yardımcı olunmasını isteyecek.

Yeni Başkan Mahmut Kaplan, değeri biçilemeyen mal ve metanın dört bir tarafı deniz olan Kapıdağ ve Paşalimanı´n da Koruma Kurulu bekçileri tarafından sürekli devriye gezilerek korunduğunu vurgulayarak ?Kimde kaygı duymasın Koruma Kurulumuzun haberi olmadan Kapıdağ ve Paşalima´nın da kuş uçmaz.? Dedi.

/resimler/2016-1/12/1828000946149.jpg

 

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı