Çiftçi Borç ve Haciz Kıskacında

Çiftçi Borç ve Haciz Kıskacında

CHP ilçe Örgütü ve Milletvekili N.Havutça Bandırma Ziraat Odasını Ziyaret etti.Havutça, Çiftçinin AKP'nin tarım politikaları yüzünden borç ve haciz kıskacında olduğunu söyledi.




CHP Milletvekili Havutça, Çiftçinin AKP'nin tarım politikaları yüzünden borç ve haciz kıskacında olduğunu söyledi. Havutça, Çiftçi ekmeğinin peşinde! AKP en pahalı mazotu çiftçiye satarak adeta intikam alıyor. AKP, Çiftçiye ‘Sen ekme, toprağı terk et' diyor. Köylü tarımı terk ediyor” dedi.



CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, CHP İl Genel Meclis Üyesi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Üyesi Ahmet Dönmez, CHP Bandırma İlçe Başkanı Metin Ok ve İl Yönetiminden Yaşar Kırbıyık ve Yasin Aksu Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez'i ziyaret ettiler.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez'den Bandırmalı ve yöre çiftçilerinin sorunları hakkında bilgi aldı. Havutça burada yaptığı açıklamada AKP iktidarında Türkiye`nin Cumhuriyet tarihinin rekoru olan 300 milyar dolar cari açığı bulunduğunu bu açığın kapatılması için ekmeğini üreterek kazanmak isteyen çiftçiden çıkarılmak istendiğini söyledi. Çiftçinin dünyanın en pahalı mazotunu kullandığını ifade eden Havutça, Çiftçi ekmeğinin peşinde! AKP en pahalı mazotu çiftçiye satarak adeta intikam alıyor. AKP, Çiftçiye ‘Sen ekme, toprağı terk et' diyor. Bugün üretici yüksek girdi maliyetleri nedeniyle, pahalı gübre, pahalı su hizmetleri karşılığında sattığı ürününden hak ettiği parayı kazanamıyor. Zarar ediyor.

Artık köylünün yapacak bir şeyi kalmadı tarımı terk ediyor. Bu gün Gönen'de DSİ'nin kanallarından kullandıkları suyun dönüm başına 27,5 liradan 110 liraya 130 liraya çıktığı için feryat ediyor. Köylü bitti, perişan. Tarım Bakanı kalkınmış dünyanın bir başka yerinde ucuz mısır arıyor, ucuz çeltik arıyor, ucuz buğday arıyor. Tarım Bakanının adı ithalat bakanı oldu. Köylü perişan vaziyette, çeltik üreticisi, buğday üreticisi tarlasına gidecek mazotu koyamıyor traktörüne! Borçlarını ödemek için traktörünü satıyor. Böyle bir politika olur mu? Bu politikalarla artık köylüyü kandıramayacaklar” dedi. 




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı