Çiftçi Malları Tekmili Kıyafete girdi.

Çiftçi Malları Tekmili Kıyafete girdi.

Yurt genelindeki uygulamada ilçe koruma görevlileri resmi üniformalı güvenlik görevlisi statüsüne alındı.

4081 sayılı yasaya dayalı Çiftçi Malları Koruma Başkanlıkları faaliyet gösterdikleri alanlarda kurumsal kimlik kazandı.

Bu noktada 9 koruma görevlisi ile hizmet veren Erdek Koruma Başkanlığı statü gereği personel üniforma kuşanımı gerçekleştirdi.

Erdek Koruma Başkanı Haluk Özgör 8 Aralık’ta İzmir Bornova’da yapılan Türkiye Koruma Başkanlıkları genişletilmiş divanında alınan kararla tüm Türkiye de faaliyet gösteren Koruma Başkanlıkları emrinde vazife yapan kollu kuvvetlerin tek tip üniforma ile görev yapmasına ilişkin prensip kararına uyarak 9 personelini resmi kıyafet altına aldı.

Kapıdağ Bölgesinde yaklaşık 800 bin Zeytin ağacının gözlem ve korumasını üstlenen Erdek Çiftçi Malları koruma Başkanlığı köylerin mahalle statüsüne geçmesi ile 1 Ocak’tan itibaren 6 personel daha alarak toplam 15 personel ile Kapıdağ’ın tamamına hizmet verecek.

Kapıdağ yarım adasının tamamı gözlemi altında bulunan Çiftçi malları Başkanlığı özellikle hasat zamanı müstahsilin zarar uğramaması için 7/24 mesai veriyor.

Zeytin Başağı Toplamak Yasaklandı

Ürün kayıplarının yaşanmaması adına verilen çalışmalarında Erdek Koruma Başkanlığı yayımladığı bildiride bahçe sahiplerinin yazılı izni olmaksızın Başak adı altında bahçelerden Zeytin toplanmasını yasakladı.

Koruma Başkanı Haluk Özgör bu noktada yaptığı açıklamada “Zeytin müstahsilimiz malum hava koşulları, ürün kapasitesi ve yevmiyeci olumsuzluğunda zamanında ürününü toplayamıyor. Bunda dolayı Başak toplama adı altında bahçelere giren kimliği meçhul kişi veya kişileri ayırt etmek mümkün olmadığı için kendilerinden bahçe sahibi tarafından imza altına alınmış yazı göstermelerini istiyoruz. Böyle bir izni olmayanlar yasal işlem yapmaktayız.” Dedi.

Başkan Özgör, Kapıdağ yarım adasının büyük bir coğrafya olmakla birlikte dağlık ve sapa bahçelerin bulunması bazen ulaşım ve iletişimde engel oluşturduğunu bu nedenle müstahsillerin durum ve konumundan şüphelendikleri kimseleri Koruma Başkanlığına ihbar ederek yardımcı olmalarını istedi.

Erdek Çiftçi Malları Koruma İhbar 266 835 68 00



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı