ÇİFTÇİLERİMİZİN HİZMETKÂRIYIZ !..

ÇİFTÇİLERİMİZİN HİZMETKÂRIYIZ !..

Tahirova Sulama Pompajı projesi bitirilerek Gönen Ovası Birliğine devredildi.

Gönen Ovası Sulama Birliği Başkanı Bülent CAN; “Bugün bizler için mutlu bir gün, bu gün itibariyle yaklaşık 50.000 dekar bakir toprakları su ile buluşturuyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi; Çiftçilerimizin hizmetkarıyız”. Dedi.


DSİ tarafından proje edilerek Ataç İnşaata yaptırılan ve Yaklaşık 3 yıla yakın yapımı devam eden Tahirova Sulama Pompajı nihayet bitirilerek çiftçinin, üreticinin hizmetine sunuldu.


Cuma günü saat 16.00 da Ulıkır köyünün altındaki Gönen Biga karayolu üzerinde bulunan Pompajda DSİ tarafından Sulama Birliğinin işletmesine devredilen Tahirova Sulama Pompajında düğemeye basılarak çiftçilere ilk su verildi.


Projeden Bandırma, Gönen ve Biga nın 12 köyünde 50.000 dekarlık bir alan sulanacak.


Tahirova Pompajından Ulukır, Turplu, Gebeçınar, Çifteçeşmeler, Kınalar, Musakça, Sinekçi, Güvemalan, Bozlar köylerine ait arazilerin sulaması yapılacak.


Gönen Çayından alınan suyu dört ayrı su pompajı, saniyede 12 ton su aktarımıyla, yukarıdaki bir depoya pompalıyor ve dev depodan da sulama sistemine aktarılıyor. Ana boruların tamamlandığı, tali kanalların da kısa sürede yapılarak 2014 yılı içinde bütün çiftçilerin sulamadan yararlanabileceği belirtildi.


Düzenlenen sade açılış törenine Sulama Birliği Başkanı Bülent Can ile Gönen DSİ Müdürü Çağatay Ünlü, Müdür Yardımcısı Alp Dalbayrak, Ataç İnşaat Muhsin Kaya, köy muhtarları ve çiftçiler katıldılar.



aliş
13.07.2013 01:01:21
daha hiç bir faliyet olmadı misakça ve diğer köylerde çalışmalar hiç başlamadı sadece proje var daha toplulaştırma bile olmadı ki pompalar tarlalara su bassın misakça çiftçisi 50 yıllık su koperatifi sayesinde sulama yapıyor

  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı