Çiftçiye ekipman desteği

Çiftçiye ekipman desteği

Öztaylan, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında verilen makine ve ekipman hibeleri için başvuruların başladığını söyledi.

Öztaylan: ekipman destekleri başladı

AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında verilen makine ve ekipman hibeleri için başvuruların başladığını söyledi. Program kapsamında bu yıl 30 çeşit makine ve ekipmana yüzde 50 oranında hibe verileceğini dile getiren Öztaylan, son başvuru tarihinin 19 Temmuz 2013 olduğunu açıkladı.
 
Öztaylan, projedeki amacın tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak, kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslar arası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek olduğunu söyledi. Öztaylan, desteklenecek olan makineler arasında anıza direk ekim makineleri, arıcılık makine ve ekipmanları, balya makineleri, basınçlı sulama sistemleri, canlı balık nakil tankları, çayır biçme makineleri, el traktörleri, hububat harman makineleri, mibzerler, motorlu tırpanlar, pancar söküm makineleri, patates söküm makineleri, pülverizatörler, sap parçalama makineleri, sap toplamalı saman makineleri, silaj makineleri, soğuk hava tesisatlı taşıma araçlarının yer aldığını açıkladı. Öztaylan destekleme miktarının gerçek kişilerde 25 bin tüzel kişilerde ise 50 bin TL olduğunu sözlerine ekledi.
 


  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı