ÇIKMA TAŞLAR MEZARLIK YOLLARINDA DEĞERLENİYOR

ÇIKMA TAŞLAR MEZARLIK YOLLARINDA DEĞERLENİYOR

Şantiyede depolanan çıkma parke taşları, şehir mezarlık yollarında kullanılmasının yanı sıra talep edenlere de ücreti mukabili satılacak.

Pandemi nedeniyle hafta sonunda uygulanan sokağa çıkma yasağını fırsata çeviren belediye, kentin değişik yerlerinde meydana gelen cadde ve sokakların bozuk olan yerlerinde onarım çalışmalarını gerçekleştirdi.

Son yapılan onarım çalışmasının en önemli güzergâhı Mehmet Akif Ersoy Caddesi idi. Tatlısu çeşmesi önünden başlayan ve İDO taksi durağı önüne kadar olan yaklaşık 400 metrelik yolun büyük bir bölümünde meydana gelen bozuk satıh yeni döşenen parke taşlarıyla tamamen yenilendi. Bu arada yol onarımı yanında Halk Otobüsleri durakları da tamamen dezenfekte edildi. Çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, bozuk satıhtan çıkan parke taşlarının ne yapıldığıyla ilgili soruyu, gerekli yerlerde değerlendirmesi için belediye şantiyesinde depolandığını, şehir mezarlık yollarında kullanılmasının yanı sıra talep edenlere de ücreti mukabili satılacağı şeklinde yanıtladı.

 HABERİN İÇİNDEN: Belediye Başkanı Tolga Tosun’a bozuk yollardan çıkartılan parke taşlarıyla ilgili sorumuzu böyle cevap verince benim hatırladığım 1980’li yıllar geldi aklıma. Yani çıkan taşlar eskimiş, atalım bir tarafa denilmemiş, başta mezarlık yolları olmak üzere gerekli yerlerde değerlendirilmesi için şantiyede depolanmış. Bandırma’da ilk büyük kazı işleri İller Bankası’nın alt yapı çalışmaları sırasında yapılmıştı.(1980’li yıllar) Açılan yerler kapatılırken de granit parke taşları çukurlara atılarak yok edilmişti. Ogünkü belediye de denetlemeyince milli servet toprak altında kalmıştı. Cumhuriyet Caddesi ile Cumhuriyet Meydanı düzenlenmesi sırasında ise (1977) granit taşlar Gönen’e satılırken o yılların asfalt modasına uyan Sur belediyesi hemen tüm sokak ve caddeleri, 3-5 gün sonra delik deşik olacak asfaltla kaplamış, granit parke taşlar asfalt altında kalmıştı.

Eski parke taşların mezarlık yollarında veya gerekli yerlerde en iyi şekilde değerlendirilmesi belediye eski başkanı Durgut Ergin zamanında başlamış, sonra gelen bütün belediye başkanları zamanında devam etmişti.

Şimdi de öğrenmiş olduk ki, bugün de ayni faydalı uygulama devam edecek. Eski taşlar bir tarafa atılmayacak veya imalatçısına iade edilmeyecek, Şehir Mezarlığı’ndaki yolların yapımında veya talep edenlere satılarak değerlenmiş olacak. Erdem ÖZCAN



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı