Çimen, Erdekspor antrenmanında

Çimen, Erdekspor antrenmanında

Çimen, Futbol Federasyonu'nun Riva Tesisleri Sorumluluğunu sürdürüyor.




Beşiktaş'ın eski futbolcusu, Erdekli Mustafa Çimen, Erdekspor antrenmanını izledi.

Çimen, Futbol Federasyonu'nun Riva Tesisleri Sorumluluğunu sürdürüyor.



Futbola, 1968-1969 döneminde Erdek Gençlik forması altında başlayan, 1976-1980 yılları arasında Beşiktaş formasını giyen, 1952 yılı Erdek doğumlu Mustafa Çimen, Erdekspor'un antrenmanını izledi.

2004 yılından beri Futbol Federasyonu'nun Riva Tesisleri'nin Sorumlusu olarak görev yapan Mustafa Çimen, futbol oynadıkları yıllardaki spor tesisleri ve sahalar ile günümüzdekilerin çok farklı olduğuna dikkati çekti.

Kendilerinin, çok elverişsiz futbol alanlarında mücadele etmek zorunda kaldıklarını vurgulayan Çimen, günümüz Türkiye'sindeki futbol adamlarının da eskiye göre çok daha bilgili olduklarını belirtti.

Amatör Milli Takım formasını da giyen Çimen, 20 yıllık futbolculuk yaşamını noktaladıktan sonra katıldığı kursların ardından A antrenörlük diploması alarak, çeşitli takımlarda teknik sorumluluk da yaptığını vurguladı.

Beşiktaş'ta forma giydiği yıllarda kulübün ekonomik kriz içinde bulunduğuna işaret ederken, Gündüz Tekin Onay, Doğan Andaç ve Serpil Hamdi Tüzün gibi kaliteli teknik adamlarla çalışma olanağına kavuştuğunun altını çizen Çimen, futbola başladığı yılları ise şöyle anlattı:


1968-1969 yıllarında Erdek Gençlik Kulübü çatısı altında futbola başladım. O yıllarda Erdek sahası, zeytin ağaçları arasında, toprak bir zemine sahipti. Erdek Gençlik ile yine Erdek takımı olan Zeytinspor arasında büyük bir rekâbet yaşanırdı. O yıllarda Zeytinspor'da forma giyen Vitamin Hüseyin'in de(Hüseyin Kun), Erdek futboluna büyük katkıları inkâr edilemez.”







Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli