Cin Çukuru`da yanıt

Cin Çukuru`da yanıt

BAŞKAN PEKEL'DEN ÖZTAYLAN'A CİN ÇUKURU PAZARI NEREDEN ÇIKTI !!?

Belediye Başkanı Sedat Pekel, Cin Çukuruna pazarcı esnafından 1 lira almadan pazar yeri yapmaya söz verdiğini söyleyen Milletvekili Cemal Öztaylan’a “Maden bunu çok istiyordun, Belediye Başkanlığı döneminde niye yapmadın, kim seni engelledi?

Bu alanın mezbelelikten kurtarılarak güzel bir hale getirilmesinden rahatsızlık mı duydun? Tüm bürokratik engelleri aşılarak yapım noktasına gelinen yeni pazar yeri projesini niye yok sayıyorsun” diye sordu.

Geçtiğimiz günlerde Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odasının düzenlediği iftar programında, Cin Çukuruna yeni bir pazar yeri yapacağını açıklayan Milletvekili Cemal Öztaylan’a Belediye Başkanı Sedat Pekel’den tepki geldi.

Gerek Belediye Başkanı olduğu dönemde gerekse sonraki süreçte Cin Çukuruna bir çivi bile çakmayanların, pazarcı esnafıyla dalga geçer gibi şimdi buraya pazar yeri yapacağını açıklamasının ciddi hiçbir yanı olmadığını dile getiren Başkan Sedat Pekel: “Cin Çukuru yıllardır kötü bir durumdaydı. Buraya uyguladığımız proje ile bölgeyi rahatlattık. Çevrede oturanlar bu durumdan çok memnun. Ama Cemal Öztaylan bundan hoşnut kalmamış olacak ki, buraya pazar yeri yapacağı sözünü veriyor. Pazarcı esnafından 1 lira para da almayacağını söylüyor. Böyle sözler verdiğine göre herhalde milletvekilimiz yeniden Belediye Başkanlığı’nı düşünüyor. Adama sormazlar mı: Maden bunu çok istiyordun, Belediye Başkanlığı döneminde niye yapmadın, kim seni engelledi? Bu alanın mezbelelikten kurtarılarak güzel bir hale getirilmesinden rahatsızlık mı duydun? Oldukça zorlu tüm bürokratik engeller aşılarak, ilgili esnaf odalarının da görüşleri doğrultusunda hazırlanan ve yapım noktasına gelinen yeni pazar yeri projesini niye yok sayıyorsun? Yeni pazar yeri projesi Bandırma’nın yüz akı olacaktır. Bu projenin yapımı ile ilgili, esnaflarımızdan hiçbir parasal katkı da istenmemiştir. Uyguladıkları politikalarla esnafımızı inim inim inletenlerin verdikleri sözleri kimse ciddiye almayacaktır” dedi.

Başkan Pekel, AKP döneminde yapılan altyapının ne kadar işe yaradığını herkesin gördüğünü, o kadar para harcanmasına rağmen Bandırma’nın merkezini yağmurlarda su baskınlarına mahkum eden bu olumsuzlukları da CHP’li belediyenin sona erdirdiğini sözlerine ekledi.

 



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli