Çınarlı Çağdaş Yaşam´da yeni hedefler

Çınarlı Çağdaş Yaşam´da yeni hedefler

Çınarlı Çağdaş Yaşam´da yeni hedefler

Bandırma´da, 2013 yılının nisan ayından bu yana hizmet veren ?Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği?nin kurucu başkanı olup, bu görevini hâlâ sürdüren Eyüp Demirezen, derneğin çalışmaları ve yeni hedefleri hakkında bilgi verdi.

?Bandırma Gazeteciler Cemiyeti?nde, ?Bandırma Manşet?e değerlendirmelerde bulunan Demirezen, ?Deniz yıldızı örneği, bir gencimize bile dokunarak onun yaşamını değiştirsek, mutlu oluyoruz? dedi.

Ülkemiz toplumunun genelde sivil toplum kuruluşlarıyla barışık olmadığına dikkati çeken Demirezen, şunları söyledi:

?Roman mahallesi olan Çınarlı´da, çocuklarımızın hayallerini değiştirmek istiyoruz. Son dönemlerde, mahallemizden 7 çocuğumuz, güzel sanatlar lisesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi başta olmak üzere önemli okullara girme hakkını kazandı. Bu başarı, mahallemizde önemli bir sinerji yarattı.?

SİYASET BİZİ ZORLUYOR

Aslında Roman toplumunun sorunlarının çözülmesinin devletin görevi olduğunun altını çizen Demirezen, şöyle konuştu:

?Buna karşın dernek olarak yalnız Çınarlı Mahallesi için değil, tüm Bandırma için bir şeyler yapmak için çaba harcıyoruz. Ancak siyaset kurumu, yalnız bizim derneğimizin değil, tüm sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını olumsuz yönde etkiliyor. Çünkü siyaset, toplumu bölüyor. Cepheleşmeler yaratıyor. Bu olumsuzluğu mahallemizde biz de yaşıyoruz. Hükümet yanlıları, muhalefettekiler gibi yanlış değerlendirmeler, derneğimize yeterince destek verilmesinin önünü tıkıyor.?

Mahallelerinde madde kullanımının engellenmesi amacıyla da çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Demirezen, ?Tabii, derneğimiz, birçok alanda, kısıtlı olanaklarla çalışmalar yapıyor ama bu uzun bir süreç? diye konuştu.

YENİ PROJELER

Önümüzdeki dönemde yeni bir projeye odaklandıklarına işaret eden Eyüp Demirezen, şunları söyledi:

?Mahallemizdeki çocukların müzik kulakları ve bu konudaki yetenekleri çok fazla. Ama artık onları klarnet, darbuka gibi klasik müzik anlayışının dışına da taşımak ve Klasik Batı Müziği ile buluşturmak istiyoruz. Bu amaçla 10-13 yaş arasındaki çocuklarımıza Klasik Batı Müziği eğitimi vermeyi amaçlıyoruz. 7 yıllık bir proje hazırlayacağız. Yani artık ?Alaylı´, müzik anlayışını ?Mektepli´ye dönüştürmeyi ve Çınarlı Mahallesi´nden, Klasik Batı Müziği icra edip önemli topluluklarda çalışan müzisyenler yaratmayı, bir filarmoni orkestrası kurmayı hedefliyoruz.?

HİNDİSTAN´A GİDECEKLER

Türkiye´deki Romanların kökeninin Hindistan´dan geldiğinin öne sürüldüğüne dikkati çeken Demirezen, önümüzdeki günlerde bu ülkeye gideceklerini açıkladı. Demirezen, ?Kasım ayında, Hindistan´da çekimler yapacağız? dedi. ÖNDER BALIKÇI

/resimler/2019-10/11/2054344991649.jpg



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli