Cinayet çıktı!...

Cinayet çıktı!...

Bir husumetin, barışçıl yanlısı olarak uzlaşma aramanın bedelini canı ile ödemiş...

Erdek´te akşam saatlerinde meydana gelen Kaza mı? Cinayet mi? başlığı ile verdiğimiz haberin içeriği, planlı cinayet olarak aydınlandı.

Olayın gerekçesi ise Eski bir olayın yargıya intikal edip, faili İhsan Uçak´ın 20 yıl dolayında ceza alması ile ilişkilendirildi.

İhsan Uçak´ı hapse götüren olayın, müdahili Gani Gani Pup işletmesi sahibi Tayfun Dinçer´in şikayetinden vazgeçmesi için kardeşi Bulut Uçak´ın aracı olarak, Gani Gani Pub´un ortağı İsmail Batı ile uzlaşma randevusu kanlı bitti.

Gani Gani Pub´un ortağı İsmail Batı ile çeşitli adreslerde bir araya gelerek Ağabeyi İhsan Uçak´tan şikayetçi olmaktan vazgeçmeleri isteyen Bulut Uçak, son görüşmede de ?HAYIR ? yanıtıyla karşılaşınca infaza karar verdiği anlaşıldı.

Erdek Belediyesi temizlik işlerinde şoförlük yapan İsmail Batı ile son bir görüşme talebinde bulunan Bulut Uçak, Batı´ya ait 16 SE 083 plaka sayılı siyah Tofaş marka otomobil ile Erdek sokaklarında bir süre dolaştıktan sonra saat 19.30 sularında Sahil mahallesi Palata Çeşmesi alt köşesine geldiklerinde direksiyondaki İsmail Batı´nın başına silahını dayayarak ateş ettiği anlaşıldı.

İsmail Batı´ın sağ kulak arkasından aldığı kurşun yarası ardından direksiyon hakimiyetini kaybederek Yelken Sokak köşesinde bulunan tabelaya çarpmak sureti ile duran araçtan inen Bulut Uçak olay yerinden uzaklaşırken, İsmail Batı son bir çaba ile araçtan inerek otomobilin yanına düştüğü anlaşıldı.

Erdek Cumhuriyet savcılığı, Yaşanan kanlı uzlaşmada silahla vurularak hayatını kaybeden İsmail Batı(34) adli incelemesi yapılmak üzere Bursa Adli tıb kurumuna sevk ederken, Batı´nın cenazesi, Bursa adli tıp kurumu dönüşü bugün ikindi namazını müteakiben Erdek Çarşı camiinde kılınacak cenaze namazı ardından ebedi istirahatgahına defnedileceği öğrenildi.

Evli ve 1 kız çocuğu babası olan İsmail Batı(34) ün kanlı bir hesaplaşma sonucu hayatını kaybetmesi Erdek´te üzüntü ile karşılandı.

İsmail Batı´nın hayatını kaybettiği kanlı hesaplaşmanın zanlısı Bulut Uçak(24) ise Erdek Emniyet müdürlüğünün başarılı operasyonu sonucu yakalanarak hakkında istinat edilen cinayet suçuna ilişkin tanzim edilen evrakla birlikte adli makamlara teslimi bekleniyor.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false