Cinayet duruşmasında gergin anlar

Cinayet duruşmasında gergin anlar

İmam nikahıyla yaşadığı 3 aylık hamile eşi Hazal Alpyörük’ü 97 yerinden bıçaklayarak öldüren Kadir Meşe’nin Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılaması sürdü.

İmam nikahıyla yaşadığı 3 aylık hamile eşi Hazal Alpyörük’ü 97 yerinden bıçaklayarak öldüren Kadir Meşe’nin Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılaması sürdü.

Duruşmada, yaşamını yitirdiğinde 18 yaşında olan Hazal Alpyörük’ün ablası Cansel ve eşi Lemi,Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi(SEGBİS) aracılığıyla ifade verdiler. Karacabey’de oturan her iki tanık da Kadir Meşe’nin, Hazal Alpyörük’e hakaret edip, şiddet uyguladığını belirterek, “Bu yüzden Hazal, Kadir’den çok korkuyordu” dediler.

Kadir Meşe, duruşmada verdiği ifadede Hazal Alpyörük’ün, annesi Sevcan tarafından, sosyal medyada başka erkeklere pazarlandığını öne sürerek, “Benim karımı satmışlar. Namussuzluk ve şerefsizlik olursa ölüm de olur” dedi.

Bu arada tutuklu yargılanan sanık Kadir Meşe ile Hazal Alpyörük’ün annesi Sevcan arasında sert tartışmalar olduğu, birbirlerine “şerefsiz” diye hitap ettikleri görüldü. Bunun üzerine mahkeme başkanı, her ikisini de uyardı. Sevcan, Kadir Meşe ile diyaloğunu sürdürünce mahkeme başkanı tarafından salon dışına çıkarıldı. Bu arada, duruşmayı seyirci olarak izledikleri sırada çeşitli sözlerde bulunan Kadir Meşe’nin yakınlarının da dışarı çıkarılmasının ardından duruşma sürdü.

Çevik kuvvet ekibinin geniş güvenlik önlemleri altında süren duruşmada, Kadir Meşe’nin avukatları, annesinin, Hazal Alpyörük’ü sosyal medyadan pazarladığı öne sürülen görüntüyü kısaca mahkeme heyetine izlettiler. 

Mahkeme, Kadir Meşe’nin akıl sağlığının yerinde olup olmadığına ilişkin raporun beklenmesine, Meşe’nin avukatlarının son savunmalarını mahkemeye sunmalarına ve duruşmanın 10 Kasım 2023 günü, saat 09.05’e ertelenmesine karar verdi.

Meşe’nin sağlık raporunun gelmesi durumunda, 10 Kasım’da gerçekleşecek duruşmada karar verilmesi bekleniyor.

Daha önceki duruşmaları izleyen kadın derneklerinin, bu duruşmaya gelmedikleri gözlendi.

Kadir Meşe’nin, Hazal Alpyörük’ü katlettiği olay, 15 Şubat 2022’de, Bandırma Hacıyusuf Mahallesi, Vecihibey Caddesi’ndeki evde meydana gelmişti.       ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Cinayet duruşmasında gergin anlar
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı