Cinayete Karıştın Dedi Altınlarını Alıp Kaçtı.

Cinayete Karıştın Dedi Altınlarını Alıp Kaçtı.

Yeşilçomlu Mahallesi’nde yaşayan yaşlı bir vatandaş, dolandırıcıların hedefi oldu.

Bandırma da dolandırıcılar tarafından yaşlı bir vatandaşın 500 bin lira değerindeki altınları, sahte jandarma bahanesiyle çalındı. Ancak JASAT'ın başarılı operasyonu sayesinde şüpheli, 90 dakika içinde yakalanarak gözaltına alındı.

Dolandırıcılar Jandarma Süsüyle Altınları Çaldı

Yeşilçomlu Mahallesi’nde yaşayan yaşlı bir vatandaş, dolandırıcıların hedefi oldu. Sahte jandarma olduklarını iddia eden dolandırıcılar, vatandaşı cinayet ve hırsızlık olaylarına karışmış gibi gösterip, evinde bulunan altınların parmak izi araştırması yapacakları yalanına başvurdular. Bu yöntemle, vatandaşın 500 bin lira değerindeki altınlarını çaldılar.

JASAT Hemen Müdahale Etti

Olayın meydana gelmesinin ardından JASAT (Jandarma Suç Araştırma Timi), derhal harekete geçti. Kamera görüntülerinin incelenmesiyle şüphelinin kimliği tespit edildi. Bandırma’ya gelerek ticari taksiyle kaçmaya çalışan şüpheli, JASAT’ın sıcak takip ve operasyonu sonucunda sadece 90 dakika içinde yakalanarak gözaltına alındı.

Dolandırıcı Daha Önce de Karesi İlçesi’nde Girişimde Bulunmuş

Aynı dolandırıcının daha önce de Karesi ilçesi, Çaypınar Mahallesi’nde bir vatandaşı aynı yöntemle dolandırmaya çalıştığı ortaya çıktı. Ancak bu kez mağdur, Jandarmayı arayarak şüphelendiği için dolandırıcı 250 bin TL’yi alamadan kaçarak uzaklaştı.

Emniyet Uyarıyor

Emniyet yetkilileri, vatandaşları bu tür dolandırıcılık yöntemlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle kolluk güçlerinin telefon ile arayarak hiçbir şekilde altın ya da para talep etmeyeceklerinin altını çizdi. Asayiş ve kamu düzeni için yapılan çalışmaların aralıksız devam edeceği vurgulandı.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı