Ciner’den Susurluk Raporu’na erişim engeli

Ciner’den Susurluk Raporu’na erişim engeli

Habertürk’ün sahibi iş insanı Turgay Ciner, Wikipedia’da yer alan ve Kutlu Savaş tarafından kaleme alınan “Susurluk Raporu” için erişim engeli kararı aldırdı.

Marmara ve Avşa adalarında da yatırımları bulunan Habertürk’ün sahibi iş insanı Turgay Ciner, Wikipedia’da yer alan ve Kutlu Savaş tarafından kaleme alınan “Susurluk Raporu” için erişim engeli kararı aldırdı.

Free Web Turkey’den Ali Safa Korkut’un haberine göre Show TV, Habertürk TV, Habertürk Gazetesi ve Habertürk Radyo’nun sahibi iş insanı Turgay Ciner, hakkındaki usulsüzlük iddiaları da dahil olmak üzere isminin geçtiği 200 haber için erişim engeli kararı aldırdı.

Ciner, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği’nden aldırdığı 18 Aralık 2023 tarihli kararla tıpkı Vikipedia gibi Vikimedia Vakfı’nın projelerinden biri olan Vikikaynak’taki “Susurluk Rporu”nu da erişime engelletti.

Ciner, eski Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş tarafından yazılan Susurluk Raporu’nda uyuşturucu kaçakçılığından ABD ve Belçika’da cezaevinde yatan Ömer Lütfi Topal ile ilişkilendiriliyordu. Ciner’in ismi, raporda uyuşturucu kaçakçılığına ilişkin suçlamaların yer aldığı bölümde geçiyordu.

1997 yılında Radikal Gazetesi tarafından kitap olarak yayımlanan raporda, “Kumarhaneler Kralı” Topal’ın ölümü de irdeleniyor. Ciner’in servetinin kaynaklarıyla ilgili çeşitli yorumlar bulunduğuna da değiniliyordu.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı