Cin granitleri yargıda

Cin granitleri yargıda

Cumhuriyet alanına döşenen Çin granitleri 8 yıl sonra yargı önünde

 

Bandırma Belediyesi MHP eski Belediye Meclis Üyesi Atilla Turhan ın suç duyurusunda bulunduğu, KAMU KURUM ve KURULUŞLARININ İHALESİNE FESAT KARIŞTIRMA suçundan, Bandırma eski AKP li Belediye Başkanı, Recep Eraydın, Ufuk Tokbay, Zafer Bülent Kebapçıoğlu nun Bandırma Ağır Ceza mahkemesinde yargılanmalarına devam edildi.

Sanıklar ifadelerinin yazılı olarak verildiğini, suçsuz olduklarını ve beraatlarını istediler. Yapılan duruşmada Atilla Turhan'ın müşteki olarak duruşmaya katılmasına edilen itiraz kabul edilmedi, Atilla Turhan ın müşteki olarak duruşmaya katılması kabul edildi. Ayrıca ihaleye katılan şirketlerin de dosyaya katılması talebi görüşüldü, verilen tekliflerdeki el yazılarının adli tıpta incelenmesi için verilen talep dilekçesi kabul edildi, Duruşmanın 20 Mart 2015 tarihinde görülmesine karar verildi.

DÖNEMİN MHP li BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ATİLLA TURHAN'ın MAHKEMEYE TAŞIDIĞI İDDİLAR NEYDİ?

İşta Atilla Turhan'ın dönemim Başkanı Recep Eray'ın ve beraberindekileri yargıya taşıyan yolsuzluk iddası.

BANDIRMA CUMHURİYET SAVCILIĞI  26.MART 2006  BANDIRMA

Bandırma Belediyesi 2005-2009 döneminde 291 ihale yapılmış ve bu ihalelerin 198 ine yalnız birer katılımcı katılmış ve ihalelerde rekabet oluşturulmamıştır.

10.04.2006 tarih ve 15265 nolu GRANİT, MERMER VE GRANİT DEKORATİF ELEMANLAR ALIMI, ihalesine ÖZALTINTAŞ Mermer Ltd. Şti ile ALMERPA Enerji A.Ş. girmiş ve ihaleyi ÖZALTINTAŞ Mermer Ltd. Şti. almıştır.

İhaleyi alan, Özaltıntaş Mermer Ltd.Şti nin ortakları ve müdürleri Halil Kan ve Hasan Kan'dır. İhaleye giren ikinci şirket, Almerpa Enerji A.Ş nin ortakları ve yönetim kurulu Hakkı Kan, Adnan Kan ve Halil Kan'dan oluşmaktadır.

Bu ihale açılırken, belediye yönetimi tarafından, aynı gruba ait Altıntaş, Özaltıntaş ve Almera şirketlerinden PİYASA FİYAT ARAŞTIRMASI için fiyat alınmış, ihaleye Özaltıntaş ve Almerpa şirketleri girmiştir.

Almerpa şirketi fiyat araştırması için 3.324.914,59 TL fiyat verirken, ihale için 3.725.905,-TL fiyat vermiştir. Ne tesadüf ki Özaltıntaş firması fiyat araştırmasında verdiği fiyat olan 3.298.694,-TL fiyatın aynısını ihalede de vererek ihaleyi almıştır. Hasan Kan ve Halil Kan, bu üç firmanın ortağı ve yöneticisi konumundadır.

İhale fiyat araştırması için verilen üç teklifte aynı kalemden çıkmış gibi benzerlikler bulunmaktadır. Üç teklifte aynı mantık ve düzende hazırlanmıştır. Her üç fiyat listesindeki fiyatlar binde 5, ve binde 8 oranında artırılarak hazırlanmıştır. Anlaşılan o ki bu üç firma fiyat araştırma tekliflerini beraber hazırlamış ve ihale bunlardan birinde kalmıştır. Firmanın ortakları ve yöneticileri aynı kişilerdir. Yani burada bir ihalecilik oyunu oynanmıştır. Belediye yönetimi de oynanan bu oyuna, bu üç firmanın aynı grup firması olmasına göz yummuş ve rekabetin oluşmasını engellemiş, kamuyu zarara uğratmıştır. Altıntaş, Özaltıntaş ve Almerpa şirketleri aynı gruba ait şirketlerdir. Granit ihalesi bu gruba verilmek üzerine kurulmuş görünmektedir.

Sayılan nedenlerle ihaleyi yapan belediye yönetimi ve ihaleye katılan şirketler hakkında suç duyurusunda bulunuyorum.

Gereğini arz ederim.        Saygılarımla,

                                   ATİLLA TURHAN

                                 Bandırma Belediyesi

                                       Meclis Üyesi

 

Ekler;

1.İhaleye katılan şirketlerin ticaret sicil kayıtları,

2.İhaleye katılan şirketlerin fiyat teklifleri,

3.Bandırma Belediyesi, 2005-2009 dönemi ihale listesi

 

 



Anahtar Kelimeler: Cin granitleri yargıda
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli