Cinsel istismar davası devam etti.

Cinsel istismar davası devam etti.

Bandırma Ağır Ceza mahkemesinde devam eden yargılama sanık Sevan S.'nin tutukluluk halinin devamı ile 18 Şubat 2022 tarihine ertelendi.

Eski öğrencisi olan iki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Eğitim Destek Evi Koordinatörü 38 yaşındaki Sevan S.’nin tutukluluk halinin devamına karar verildi. Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi heyeti duruşmayı 18 Şubat 2022 tarihine ertelendi.

Bandırma’da iki kız çocuğuna istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Eğitim Destek Evi Koordinatörü Sevan S.’nin yargılanmasına Bandırma Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. 9 Kasım 2021 tarihinden beri tutuklu bulunan Sevan S. tutuklu bulunduğu Bandırma Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Duruşmada mağdur kız çocukları ile anneleri ve bir psikolog hazır bulundu. Savunması alınan sanık Sevan S., mağdur kız çocuklarıyla 2018 yılında Eğitim Destek Evi’nde Türkçe dersi verirken tanıştığını söyledi. Ailesiyle birlikte yaşayan Sevan S.’nin, kafasını dinlemek için başka bir arkadaşının da zaman zaman kullandığı apart tarzı bekar evi olduğu öğrenildi.

MASAJ YAPIP, ÖPTÜĞÜNÜ KABUL ETTİ

Kursa gelen öğrencilerin genellikle maddi durumu iyi olmayan ve problemli ailelerin çocukları olduğunu dile getiren Sevan S. zaman zaman öğrencilerini dertleşmek için bekar evi olarak kullandığı apart dairede misafir ettiğini anlattı. Sevan S. evine gelen eski öğrencisi 17 yaşındaki A.’ya masaj yaptığını, dudaklarından öptüğünü kabul etti ve pişman olduğunu söyledi. Olay günü tavla oynadıklarını ve kaybeden A.’nın iddia gereği banyosunu temizlediğini kaydeden sanık, “İkinci oyunun iddiası olarak A.’dan kaybederse evi paspaslamasını istedim. O çok yorgunum başka bir şey isteyin diye cevap verince ben de masaj yaparsın diye söyledim. Oyunu ben kazandım. A. bana masaj yaptı. Yorgun olduğunu söylediği için masaj yapmayı teklif edince kabul etti. Omuzlarına, sırtına, kollarına ve bacaklarına masaj yaptım. İddia edildiği gibi cinsel bölgelerine dokunmadım. Sonrasında alkolünde etkisiyle dudaklarından öptüm. Bunun için çok pişmanım. Mağdur kızlardan ne A. ne de İ. ile aramızda bir husumet yoktur” dedi.

SANIK AVUKATI OLAYIN SARKINTILIK OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİNİ TALEP ETTİ

Sevan S. savunmasını yaparken mağdur kızlardan A. fenalaşarak psikolog eşliğinde duruşmadan çıkarıldı. Savunmasına devam eden Sevan S. iddianamede adı geçen diğer kız çocuğu 17 yaşındaki İ.’yi bekar evinde bir gece misafir ettiğini, aynı odada uyuduklarını ancak aralarında bir şey yaşanmadığını belirterek iddiayı reddetti. Sanık avukatı, müvekkilinin eyleminin çocuğun cinsel istismarı olarak değil sarkıntılık olarak değerlendirilmesi talebinde bulundu.

“SANIĞIN EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMASINI İSTİYORU”

Sevan S. ile 8. Sınıf öğrencisi olduğu dönemde  Eğitim Destek Evinde tanıştığını anlatan A., ‘Hocam’ diye hitap ettiği sanığın evinde zaman zaman görüştüklerini dile getirdi. Olay günü sanığın eliyle vücuduna  dokunduğunu, ‘Hocam’ ne yapıyorsun diye tepki gösterince sertçe kolundan çekerek boynundan ve dudaklarından öptüğünü iddia etti. Çok korktuğunu ifade eden mağdur kız olay yaşanırken sanık Sevan S.’nin iddia ettiği gibi alkollü olmadığını söyledi. Olayın ardından Sevan S.’nin kendisine, “Bu kadar tepki gösterecek bir şey yapmadım. Seninle birlikte uyumak istiyorum” dediğini ifade etti. A., “Sanıktan şikayetçiyim. Hocam, abim olarak gördüğüm ve güvendiğim sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi. İddianamede adı geçen 17 yaşındaki İ., 7. ve 8. Sınıf öğrencisi olduğu dönemde Eğitim Destek Evi’nde kurs aldığını ve Sevan S.’nin Türkçe öğretmeni olarak dersine girdiğini anlattı.

İ., iddianamede geçtiği gibi sanığın evinde bir gece kaldığını ve aynı odada uyuduklarını söyledi. İ. “Çocuk İzleme Merkezi’nde verdiğim beyanda birlikte aynı odada uyuduğumuzu ve dudaklarımdan öptüğünü hissettiğimi söyledim. Benim uyku rahatsızlığım var. Hayalle gerçeği bazen karıştırıyorum. Çok emin değilim o yüzden sanıktan şikayetçi değilim” diye konuştu.

Mahkeme heyeti sanığın avukatının tutuksuz yargılanma talebini reddederek, tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 18 Şubat 2022 tarihine ertelendi.



Anahtar Kelimeler: Cinsel istismar davası devam .
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli