ÇIRAY: "TOBB HÜR, BAĞIMSIZ, ÖZERK, KORKUSUZ OLMALIDIR."

ÇIRAY:

Dr. Aytun Çıray TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu´nun yönetim anlayışını meclise taşıdı.

 

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ AYTUN ÇIRAY:  "TOBB HÜR, BAĞIMSIZ, ÖZERK, KORKUSUZ OLMALIDIR."

CHP İzmir Milletvekili ve Dilekçe Komisyonu Üyesi  Dr. Aytun Çıray TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu´nun yönetim anlayışını meclise taşıdı.

/resimler/2016-5/15/0221536625225.jpg

Anayasanın 135´inci maddesini ve TOBB´un kuruluş amaçlarını hatırlatan Çıray, ?TOBB kimsenin babasının malı, iktidarın yandaşı, sözcüsü, bağlı kuruluşu değil, milletin, müteşebbisin ortak varlığı, en üst örgütlü gücü ve temsil organıdır. TOBB´u yönetenler, gerçek anlamada teşebbüs ve üretim gücümüzün haklarını, sorunlarını, beklentilerinin layıkıyla savunmalı ve baş eğmeden üyelerini temsil etmelidir. Doğası gereği hür, bağımsız, özerk, korkusuz olmalıdır.  Ancak uzun bir süredir TOBB yönetiminin takındığı tutum kuruluş ve varoluş amaçlarının dışına çıkmıştır? dedi ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi´ye şu soruları yöneltti:

TOBB İSTEDİĞİNİZİ DAVET EDECEĞİNİZ AKP OTELİ MİDİR?

Bir kitle örgütü ve kamu kurumu olan TOBB Başkanı bir siyasi parti başkanına "boyunun ölçüsünü alır" derse, Cumhurbaşkanı´nın talimatlarının aksine aktif siyasete girmiş olmaz mı?

TOBB Başkanı geçen yıl yapılan genel kurula hangi gerekçe ile diğer parti liderlerini davet etmedi? Böyle bir tercih ve taraf olma hakkı hukuken var mı?

Son açıklamaları ile aktif siyasete AKP yanında girmiş olduğu anlaşılan ancak siyah plâkalı makam arabası kullanan TOBB Başkanı, TOBB´u AKP´nin oteli kendini de "resepsiyon memuru? olarak mı görüyor?

TOBB gibi saygın ve büyük bir kuruluş ihsanla, ihale ve imar cambazlığıyla, gizli belediye ilişkileri ile, saray yağdanlığıyla yönetilebilir mi?

TOBB Başkanı üyelerinin karşı karşıya kaldığı iktidarın vergi zulmü, maliye baskısı karşısında hangi girişimlerde bulunmuştur? Sefil bir dış politika sonucunda işini, makinasını, evini, barkını, dış pazarlarını, turizm gelirlerini, can ve mal güvenliğini, haysiyetini kaybetmekle yüzyüze olan TOBB üyeleri için ne yapmıştır? Hangi kazanımları elde etmiştir?

TOBB Başkanı hakkında gizli ortakları olduğu ve bu ortakları ile birlikte kaçak AVM imar menfaati sağladığı iddiaları doğru mu?

TOBB Başkanı Türkiye´yi sonunda kana bulayan ?çözüm süreci?nin Akil Adamlar listesine girdi mi girmedi mi?



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli