Çizgi hakemine son!

Çizgi hakemine son!

Futbol kurallarında değişiklikler oldu.

 

Futbol Federasyonu, 2016-2017 sezonuna, bir süre önce yitirdiğimiz, Galatasaray ve Milli Takım´ın eski kalecisi ve kaptanlarından Turgay Şeren´in ismini verdi.

/resimler/2016-7/20/1151521630058.jpg

Yeni sezondaki futbol karşılaşmalarında, birçok kural ve uygulamada değişiklikler yapıldı. Buna göre, yeni sezondan başlayarak maçlarda çizgi hakemi uygulaması kaldırıldı. Kırmızı kartlık hareket, rakibe temas olmasa bile kırmızı kart gösterilerek cezalandırılacak. Santra vuruşunun ileriye yapılma zorunluluğu kaldırıldı. Santra vuruşları artık geriye doğru da yapılabilecek. Ekipman değişikliği için kenara gelecek oyuncular, artık oyunun durmasını beklemeden, hakemden izin alarak oyuna dönebilecek. Ceza alanı içinde bariz gol şansı içeren pozisyonlarda doğrudan üçlü cezaya(penaltı, kırmızı kart, bir karşılaşmadan men) neden olan karar hafifletilecek. Penaltı atışı öncesi çizgiyi terk eden kaleci sarı kart görecek. Vuruş öncesinde ceza alanına giren oyunculara da sarı kart gösterilecek ve penaltı tekrar edilmeyecek. İlk 11´deki bir oyuncu, maç başlamadan kırmızı kart görebilecek. Onun yerine başka bir isim oyuna alınabilecek. Yedek oyuncunun kırmızı kart görmesi durumunda listeye yeni oyuncu eklenmeyecek. Eğer sahaya yabancı biri(oyuncu listesindekiler, yedekler, oyundan çıkanlar, kırmızı kart görenler, teknik heyet, yetkililer hariç) girer ve o sırada top da kaleye doğru gidip gol olursa ve sahaya giren kişi, savunma oyuncusunu engellemez ya da topa bir müdahalede bulunmazsa gol, geçerli sayılacak.

/resimler/2016-7/20/1152103661651.jpg

Derbi maçlar belli oldu

Spor Toto Süper Lig 2016-2017 Turgay Şeren sezonu fikstürü çekilirken, derbi maçlarının tarihleri de belli oldu. Buna göre derbi maçlarının programı şöyle:

İLK YARI

  5. hafta: Beşiktaş     - Galatasaray

  8. hafta: Galatasaray- Trabzonspor

10. hafta: Beşiktaş     - Trabzonspor

11. hafta: Fenerbahçe- Galatasaray

13. hafta: Fenerbahçe- Beşiktaş

16. hafta: Trabzonspor-Fenerbahçe

İKİNCİ YARI

22. hafta: Galatasaray  - Beşiktaş

25. hafta: Trabzonspor - Galatasaray

27. hafta: Trabzonspor - Beşiktaş

28. hafta: Galatasaray  - Fenerbahçe

30. hafta: Beşiktaş       - Fenerbahçe

33. hafta: Fenerbahçe  - Trabzonspor



Anahtar Kelimeler: Çizgi hakemine
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false