Ç.Kale sağlık Koleji 71 mezunları Akçay`da buluştu.

Ç.Kale sağlık Koleji 71 mezunları Akçay`da buluştu.

Çanakkale Sağlık Koleji 71 mezunları 42 yıl sonra Akçay`da bir araya gelerek hasret giderdi.






Çanakkale Sağlık Kolejinin 1971 yılı mezununları 42 yıl sonra  Akçay Batuhan Hotelde bir araya geldi. 1969 ve 1975 yılları arasında okulda meslek dersleri öğretmenliği yapan Sevinç Aygün`ün de katıldığı buluşmada duygulu anlar yaşandı.



Akçay Beldesi Akçay Batuhan Motelde bir araya gelen Çanakkale Sağlık Kolejinin 1971 yılı mezunu öğrenciler Edremit dışında Çanakkale, İzmir, Manisa, İstanbul, Bursa, Edirne, Tekirdağ, Sakarya ve Balıkesir gibi Türkiye'nin birçok ilinden Akçay'a gelen öğrenciler 43 yıl sonra ilk kez bir araya gelmenin hasretini giderdiler.

1971 yılı mezunu öğrencilerin ilk kez Akçay'da eşleri ile bir araya geldiklerini ve bu buluşmada çok duygusal anlar yaşandığını vurgulayan Meslek Dersleri Öğretmeni Sevinç Aygün, "Son yıllarda mezun öğrencilerimiz ile sık sık bir araya geliyoruz ve bu buluşma ilk kez gerçekleşti. Seneye inşallah Tekirdağ`da buluşacağız. Bölgedeki diğer mezun arkadaşlara ulaşamadıkları için Edremit`teki buluşmamıza katılamayan eski öğrencilerimiz oldu. Ulaşabilseydik onlarla da daha hasret dolu, duygulu saatler yaşayacaktık. 1971 yılı mezunu öğrencilerimle buluşmaktan büyük mutluluk duydum" dedi.

Çanakkale Sağlık Kolejinin 1971 yılı mezunu olan öğrencilerinin Akçay'daki organizasyonunu düzenleyen ve 25 arkadaşının eşleri ile birlikte katıldıklarını ama bazı arkadaşlarının katılamadığı için gözlerinin yollarda kaldığını belirten Emekli Sağlık Memuru Halis Özkan, Bu gün 43 yıl sonra bir aradayız. Bu gün emekliyiz ama hepimiz 43 yıl önceki gibi birer öğrenci psikolojisi içerisindeyiz. Ne mutlu ki bize 43 yıl sonra birer dede olarak bir araya geldik. Hepiniz hoş geldiniz” dedi.

Çanakkale Sağlık Kolejinin 1971 yılı mezunları pastasını Meslek Dersleri Öğretmeni Sevinç Aygün kesti, öğrencilerine mutluluk ve sağlık dolu nice mutlu yıllar diledi. Aygün, Tekrar buluşmak dileği ile pastayı kesip eski öğrencilerine ikram etti.

Çanakkale Sağlık Kolejinin öğretmenlerini sevgi ve saygı ile andıktan sonra katılamayan diğer öğrencilerini sorup, onlar hakkında bilgi almaya çalışan Öğretmen Sevinç Aygün, Tekirdağ'da bir sene sonra yapılacak olan toplantıya katılmalarını arzuladığını ifade etti.

Çanakkale Sağlık Kolejinin 1971 yılı mezunu olan öğrencilerden Meslek Dersleri Öğretmeni Sevinç Aygün ile birlikte Halis Özkan, Hüseyin Öztürk, Necati Sevim, Şerafettin Çetin, Mehmet Sevinç, İsmail Köfteci, Servet Canbay, İbrahim Varalan, İsmet Çivici, Emin Akbıyık, Selahattin Şen, Şenol Tozlu, Erdal Ercan, Sezai Mazıcı, Sevdat Yücel, Olcay Erol, Ali Andaç, Enver Dolgun, Okan Özkan, Tahsin Gür ve Sefer Kızılkurt ve eşleri katıldı.

Geç saatlere kadar doyasıya eğlenip hasret gideren eski okul arkadaşları bu toplantıların geleneksel hale getirip seneye Tekirdağ'da tekrar bir araya gelmek için sözleştiler.

1963–64 senesinde 50 öğrenci ile öğrenime başlayan Çanakkale Sağlık Koleji ilk 6 sene Sağlık Memuru ve Toplum Sağlığı Teknisyeni mezun etti. 1969–1970 öğrenim yılından sonra ise hemşire yetiştirmeye başlayan okul yıllar içerisinde binlerce öğrenci yetiştirdi ve yetiştirmeye devam ediyor.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli