Çoban, sürüyü hiç etti.

Çoban, sürüyü hiç etti.

Çoban emanete ihanet etti.

Bandırma´da, benzerine az rastlanır ilginç bir hayvan hırsızlığı gerçekleşti. Sürü sahibinin tuttuğu çoban, sürüyü soydu. 600 Evler Mahallesi sanayi sitesinde hayvancılık yapan Çetin S., yeni işe aldığı Ö.H.(50) tarafından hayvanları satılarak soyuldu.

İki ayrı sürüsü bulunan mal sahibinin, bir sürüsünün başında  çoban olarak çalışan Ö.H., hırsızlığı örtbas etmek  için kendi sürüsünün içinden değil de bir başka çobanın başında bulunduğu sürüdeki hayvanları sattı. Bursa´da celeplik yapan üç kişi ile iletişime geçen çoban Ö.H, alıcıları Bandırma´ya davet ederek, mal sahibinden habersiz hayvanların başında nöbetçi kaldığı gece hayvanları mal sahibi adına sattığını söyleyerek, 27 küçükbaş hayvanı 16 bin lira karşılığında alıcılara sattı.  Ancak mal sahibine bu parayı vermedi. 240 hayvanı bulunan Çetin S. birkaç gün sonra küçükbaş hayvanlarını saydığında 27´sinin eksik olduğunu görerek Bandırma Emniyetine gelip şikâyetçi oldu. 

Olayla ilgili soruşturma başlatan Bandırma Emniyeti, çobanın çelişkili ifadesinden şüphelenerek soruşturmayı genişletti. Asayiş Büro Amirliği ekipleri koyun satılan yerlerde konuyu takip alıp, hırsızlık olayını aydınlattı. 27 hayvanın Bursa´da kesildiği ve satışa sunulduğu belirlenirken, Olaya karışan 4 kişi gözaltına alındı. Çoban Ö.H. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çobana yardım ettiği iddia edilen bir kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, iki alıcı olayla ilgilerinin bulunmaması nedeniyle serbest bırakıldı.    Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Çoban sürüyü etti
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli