Çocuk tacizcilerine öfke dinmiyor

Çocuk tacizcilerine öfke dinmiyor

Bandırma Demokrasi platformundan cemaat ve tarikatlara tepki! "Çocuk susar, sen susma."

Bandırma Demokrasi Platformu, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nda yaşanan, 6 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar olayıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Kapalı Çarşı’da gerçekleşen etkinlikte basın açıklamasını platform dönem sözcüsü Erdal Doğru okudu. 

Doğru, şunları söyledi:

“AKP+MHP iktidarının uyguladığı liberal, muhafazakâr, gerici politikalar her gün bir yerde karşımıza, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet, tecavüz, taciz, istismar olayları olarak çıkmaya devam ediyor. Açığa çıkan her çocuk istismarı olayında iktidar farklı bir gündem yaratma, faili değil, mağduru suçlama, normalleştirme, münferit bir olay gibi politikalarla istismarın üzerini örtmeye çalışmaktadır. Böylelikle sorunun asıl kaynağı olan gerici politikaların sorgulanması engellenmek, cemaatler, tarikatlar üzerinden toplumsal ilişkilerin yeniden şekillendirilmesi devam ettirilmek istenmektedir.

Hiranur Vakfı üzerinden açığa çıkan bu son olay alarm zillerinin çalınmasına yol açmıştır. Tarikat ve cemaatlerin oylarını kaybetmek istemeyen iktidarın İsmailağa Cemaati’ndeki çocuk istismarına yıllarca sessiz kalması, üzerini kapatması, olayı açığa çıkaranlar ve haberleştiren basın mensuplarının karanlık yapılar tarafından hedef alınması yaşananlara zemin sunanları ele vermektedir.

Bandırma Demokrasi Platformu bileşenleri olarak, bir kez daha ifade etmek isteriz ki, çocuklarımızı bu karanlık zihniyete ve onun politikalarına teslim etmeyeceğiz. Çocuk evliliklerini meşrulaştıran zihniyetle mücadelemiz sürecektir. Yargının bu ve benzeri davalarda cezasızlıkla sonuçlanan kararlarına yönelik tepkimiz ve adalet mücadelemiz failler en ağır cezayı alıncaya kadar devam edecektir.”

KIZÇODER’İN TEPKİSİ

Ardından konuşan Bandırma Kız Çocukları Umudumuz Derneği(KIZÇODER) Başkanı Fatma Salı Karabacakoğlu da, yaşanan olaya tepkisini dile getirdi. Karabacakoğlu, “İnsanım diyen herkes bu konu hakkında konuşacak. Konuşmaya mecbur! Bu utanç hepimizin! Koruyamadığımız bütün çocuklarımız için hep birlikte hesap sormak zorundayız. Bu bizim boynumuzun borcu. Bu ülkede kadınlara, çocuklara reva görülen düzen bu mu olacak gerçekten bundan sonra? O mecliste pişkin pişkin, hiçbir şey olmamış gibi oturanlardan bunun hesabını sormayacak mıyız? ‘Ben o çocuğu 2020’de koruma altına aldım’ diyen ama bu çocuğun başına bunları getirenlerin, o tarikatın, o şeref yoksunu babanın, o sapık tecavüzcü Kadir İstekli’nin kapısına dayanıp da onları aldırmayan, onlara, o tarikatların bu aşağılık zihniyetlerine ses çıkaramayan sözüm ona Aile Bakanı’nı orada mı oturtacağız hâlâ? O kemik yaşının büyütülmesini sağlayan hastaneyi, o doktoru, onları atayanları yok mu sayacağız sahiden? Bu sapkınlığın yuvası olan Hiranur Vakfı’nın büyük temsilcileriyle fersah fersah fotoğrafları olan İçişleri Bakanına da mı hiçbir şey demeyeceğiz? Bu icraatine de aferin deyip geçecek miyiz? Ya da en genel, en büyük resme bakacak olursak yıllardır, bunlar iktidara geldiğinden beri ister siyasal, ister statüsel, ister ekonomik olarak durmadan besledikleri ve giderek çoğalan tarikatları, dernekleri, vakıfları, cemaatleri ile yarattıkları bu düzen yüzünden, kim bilir daha bilmediğimiz daha kaç küçücük, hayatı kararmış yavrumuz için AKP’den hesap sormayacak mıyız? Daha kaç kez örttükleri istismar davalarını başarı belleyip, mecliste birbirlerini şakşaklamalarını izleyeceğiz. Münferit deyip geçip gitmelerine gerçekten izin verecek miyiz? Tüm bunlara cevabın hayırsa, senin de benim kadar miden bulanıyorsa ve memleketin güzelim evlatlarına, tarikatlarda, vakıflarda, tacizi, tecavüzü, istismarı, intiharı, yakılmayı, yok edilmeyi reva görmüyorsan senin yerin burası, bizim yanımız! Çocuk korkar, sen korkma! Bağır, sesini çıkar. Tüm çocuklarımız, yok olan insanlık adına!” dedi. 

Basın açıklamasına CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, CHP Kadın Kolları ve “Sol Parti” ve Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat da katıldı.



Anahtar Kelimeler: Çocuk tacizcilerine dinmiyor
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı