Çocukla çocuk olma zamanı

Çocukla çocuk olma zamanı

Özel Sinema Kulübü Sinemia, çocuklarla birlikte seyrederken en az onlar kadar keyif alınabilecek filmleri derledi.

Özel Sinema Kulübü Sinemia, çocuklarla birlikte seyrederken en az onlar kadar keyif alınabilecek filmleri derledi. 3 günlük 23 Nisan tatili yaklaşırken, www.sinemia.com editörlerinin seçimi olan bu filmlere göz atmak iyi bir fikir olabilir. Listede Hugo, Yukarı Bak, Komşum Totoro, Harry Potter gibi kuşakları birleştirecek, birbirinden keyifli yapımlar yer alıyor.

/resimler/2018-4/18/1206198173191.jpg

Sinemanın keyfi çocuklarla bir başka oluyor. Evde geçirilen keyifli dakikaları güzel bir filmle taçlandırmak gibisi de yok. www.sinemia.com editörleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaşırken, tatilde ailecek izlenebilecek filmleri derledi. Çocuğunuzla Seyrederken Onun Kadar Keyif Alabileceğiniz 11 Harika Film isimli listede, kuşakları bir araya getirecek yapımlar yer alıyor. İşte o filmler:

/resimler/2018-4/18/1206393642277.jpg

Oyuncak Hikâyesi (Toy Story, 1995)

Sinemanın en ünlü animasyon filmlerinden olan Oyuncak Hikâyesi çıktığı sene milyonlarca kişi tarafından beğeniyle karşılanmış, gişedeki başarısının ardından devam filmleri gelmişti. Serinin dördüncü filmi ise 2019 yılında bizlerle olacak.

/resimler/2018-4/18/1206525986234.jpg

Kayıp Balık Nemo (Finding Nemo, 2003)

Film, Nemo adındaki küçük bir balığın başından geçen harika bir maceraya davet ediyor bizi. Aniden ortadan kaybolan Nemo´nun peşine düşen babasının başına gelmeyen kalmazken, hareketli deniz yaşamı izleyenleri kahkaha dolu saatlere davet ediyor.

Harry Potter ve Felsefe Taşı (Harry Potter and the Philosopher´s Stone, 2001)

J. K. Rowling´in dünya çapında büyük yankı uyandıran kitap serisi sinemada da çok ses getirdi. Bugüne kadar izlemeyi ihmal ettiyseniz Hogwarts Büyücülük Okulu her yaştan insanı gerçek anlamda büyüleyecek özelliklere sahip.

Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap (The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe, 2005)

C.S. Lewis´ın kitaplarından uyarlanan film, Harry Potter serisinden sonra çocuğunuzla birlikte sizi de fantastik bir dünyaya bağlayacak. Film hem size hem de çocuğunuza yaşadığınız dünyayı unutturacak bir evren vadediyor. Narnia Günlükleri´nin iki devam filmi daha bulunuyor.

E.T. (E.T. the Extra-Terrestrial, 1982)

Dört dalda Oscar kazanmış olan E.T.´yi zamanın çocukları olarak hangimiz sevmedik ki? Şimdi bizim çocukluğumuza damgasını vurmuş olan bu filmi bir kez de kendi çocuğumuzla izlemenin tadı bir başka olsa gerek.

Yukarı Bak (Up, 2009)

Tatlı ve dokunaklı bir öykü anlatan Yukarı Bak, izleyiciyi yer yer hüzünlendiren, yer yer de kahkahaya boğan harika bir animasyon. Sevdiği insana veda eden Carl, ondan geriye kalan bir hayali gerçekleştirmek için tüm kalbini ortaya koymaya hazırdır.

Komşum Totoro (Tonari no Totoro, 1988)

Dünyanın en önemli masal anlatıcılarından, Oscar ödüllü Hayao Miyazaki, Totoro ile de unutulmaz bir film keyfi sunuyor. Anneleri hastalanan iki küçük kız Satsuki ve Mei´nin hikâyesini anlatan film çok geçmeden Miyazaki´ye özgü fantastik bir evrene doğru akıp gidiyor.

Hugo, (Hugo, 2011)

1931 yılında Paris´te geçen öykü, öksüz ve yetim bir çocuk olan Hugo Cabret´in hikâyesini son derece naif ve masalsı bir dille anlatıyor. Martin Scorsese´nin yönetmen koltuğunda yer aldığı film çocuğunuza son model bir masal gibi gelecekken size de her yönüyle keyif verecek.

Bayan Peregrine´in Tuhaf Çocukları (Miss Peregrine´s Home For Peculiar Children, 2016)

Ransom Riggs´in fantastik romanından uyarlanan Bayan Peregrine´nin Tuhaf Çocukları Tim Burton´ın maharetli ellerinde gerçek bir masala dönüşüyor. Başrollerinde Eva Green, Asa Butterfield, Samuel L. Jackson ve Allison Janney gibi isimlerin yer alıyor.

Terabithia Köprüsü (Bridge to Terabithia, 2007)

Katherine Paterson tarafından 1977 yılında yazılmış ve bir sonraki yıl Newbery Medal ödülünü kazanmış başarılı bir öykü kitabından uyarlanan film Jesse ile Leslie adındaki iki arkadaşın kendi dünyalarında yarattıkları olağanüstü maceraları anlatıyor.

Sinemia hakkında:

Sinemia, sinema deneyimini iyileştirmek üzere kurulmuş bir teknoloji şirketidir. Aylık üyelik modeli sayesinde sinemaseverlerin sinema aşkını sınırsız ve özgürce yaşayabilmelerini sağlar. Sinemia Premium üyeleri, markanın lokasyon bazlı teknolojilerle banka kartı altyapısını entegre ederek oluşturduğu, Türkiye ve Avrupa´da ilk olan sistemi sayesinde, üyeliklerinin sürdüğü ay boyunca, bulundukları ülkedeki tüm sinema salonlarında sınırsız film izleyebilirler. Sinemaya gitme kararı aldıkları ilk andan, filmi izlemeye ve bunu başkalarıyla paylaşmak istedikleri ana kadar tüm sinema deneyimini Sinemia Mobil Uygulaması üzerinden planlayabilirler. Bu esnada çeşitli indirimler ve avantajlardan faydalanabilir, düzenlenen ön gösterim, sanatçı sohbetleri ve özel organizasyonlar ile üyelere sunulan özel, prestijli bir sosyal yaşam biçiminin parçası haline gelirler.

Sinemia, ilk yatırımını faaliyete geçtiği yıl olan 2015´te Aslanoba Capital´den almış, toplamda yerli ve yabancı yatırımcılarla toplam 5 tur el sıkışmıştır. Silikon Vadisi merkezli venture capital firması 500 Startups ve Revo Capital yatırımlarının ardından ABD pazarına açılmıştır. 6 aydan kısa süre içinde bu pazarda 1 milyon dolarlık gelir seviyesine ulaşmıştır.

Sinemia bugün Türkiye, ABD, İngiltere, Kanada ve Avustralya olmak üzere 5 ülkede hizmet vermekte ve kısa vadede yeni pazarlara açılmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Markanın İstanbul ve Los Angeles merkez ofislerinin dışında San Francisco, Toronto, Sydney ve Londra´da da ofisleri yer almaktadır. Sinemia ayrıca, yeni teknolojileri sinema dünyasının kullanımına sunma vizyonu çerçevesinde, yapay zeka, artırılmış gerçeklik ve blockchain gibi güncel teknolojiler üzerine projeler yürütmekte, bu teknolojileri sistemine entegre etmektedir.



Anahtar Kelimeler: Çocukla çocuk olma zamanı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli