Çocuksuz, Çocuk Bayramı

Çocuksuz, Çocuk Bayramı

Zorunlu kısıtlama kapsamında Çocuksuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları

Zorunlu kısıtlama kapsamı nedeni ile Çocuksuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları sürüyor. Geçtiğimiz yıl başlayan Korana süreci nedeni ile yapılamayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik bayramı, 101. yılında da aynı kısıtlamaya kurban gitti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının bugün Cumhuriyet alanında kutlanan resmi bölümleri daraltılmış protokol nezdinde gerçekleşti.

Anıt'a çelenklerin sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ardından Cumhuriyet ilkokulu öğrencisi Beril Ekinci tarafından şiir okundu.

Kurumsal kimlik olarak 23 Nisan'ın hamisi olan Milli Eğitim İlçe Müdürü Mutlu Aslan, günün önemine dehinen hitabını gerçekleştirdi.

Aslan; "23 Nisan 1920'de Büyük Millet Meclisi kurulmuş, 7 düvele karşı verilen mücadelenin ardından, küllerinden yeniden doğmuş, , Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğu dünyaya duyurulmuştur."

"Cumhuriyetin kurulması ne kadar önemli ise onun geliştirilmesi, korunması, yaşatılması ve sürekliliği o kadar önemlidir. Bunu çok iyi bilen Atatürk çocuklarımıza seslenirken 'Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek sizlersiniz' diyerek tarihi mesajını vermiştir. dedi.



Anahtar Kelimeler: Çocuksuz Çocuk Bayramı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı